– Utrolig at ting tar så lang tid!

SØSTRENE: Søstrene Solveig Kristin Øyen (til venstre) og Ann Karin Øyen ser frem til en opprusting av Grefsenplatået som møteplass med mer handel og torg, og færre biler.

SØSTRENE: Søstrene Solveig Kristin Øyen (til venstre) og Ann Karin Øyen ser frem til en opprusting av Grefsenplatået som møteplass med mer handel og torg, og færre biler. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Det begynner å bli en stund siden byrådet bevilget hele fire millioner til “opprusting” av Grefsenplatået. Hva skjer?

GREFSEN: I januar fortalte Nordre Aker Budstikke gladnyheten om at byrådet hadde bevilget hele fire millioner kroner til opprusting av Grefsenplatået som torg og møteplass i bydelen. Neste steg ble å innkalle til et planforum, med bydelsadministrasjon som initiativtager. 10. februar sendte Nordre Aker bydelsadministrasjon invitasjon bymiljøetaten avdeling samferdsel, til et planforum for “nye” Grefsenplatået.

Hva skjer?

Avisen tok fredag kontakt med bymiljøetaten – hva skjer egentlig?

Saksbehandleren i avdeling samferdsel opplyste at det i slutten av mars var sendt tilbakemelding til bydelen på invitasjonen. Men bydelsadministrasjonen hadde ikke mottatt noe svar. Så viste det seg til slutt, at svaret fra samferdselsavdelingen aldri var blitt sendt til Nordre Aker Bydelsadministrasjon.

Men nå i dag, etter at avisen tok kontakt, har bydelsadministrasjonen fått svar fra bymiljøetaten, om at den stiller med to representanter i planforumet. Første møte om Grefsenplatået er planlagt i løpet av begynnelsen av mai.

– Utrolig!

– Utrolig provoserende at ting må ta så lang tid. Klart vi er ivrige etter å få i gang en prosess om opprusting av Grefsenplatået, det er jo noe vi også har jobbet for lenge, blant annet har vi hatt utallelige telefoner med diverse etater. Men først etter at vi fikk til møte med byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) i fjor høst, så begynte ting å skje. Nå er jo også pengene på plass, og da er det helt utrolig at det tar flere måneder før man får et svar på en invitasjon til et planforum. Men nå får vi håpe at prosessen går raskere fremover, sier Ann Karin Øyen, en av innehaverne av Søstrenes Rom for Rom på Grefsenplatået.

Avisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.