RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunnar Kalseth viser frem et gammelt klenodium, en tyskprodusert symaskin fra Frister & Rossmann, antakelig produsert en gang rundt århundreskiftet. 
FOTO: LARS ROAR RUD
Gunnar Kalseth viser frem et gammelt klenodium, en tyskprodusert symaskin fra Frister & Rossmann, antakelig produsert en gang rundt århundreskiftet. FOTO: LARS ROAR RUD

– Utrolig hvor frekke de er

Til helga braker det løs med loppemarked på Bjølsen. Men loppegeneral Gunnar Kalseth frykter tyverier.

Bjølsen: – Det er overraskende mange som stjeler. Du vil ikke tro hvor frekke folk er! Vi har sett at folk kommer og henger fra seg jakka, henter en ny og stikker. Det skjer også at noen setter fra seg gamle, brukte sko og tar på seg sko til salgs på markedet, forteller en lettere oppgitt loppegeneral fra Bjølsen skoles musikkorps, Gunnar Kalseth.

– Hva gjør dere for å hindre slikt?

– Det er svært vanskelig, men vi prøver å ha egne vakter. Å ha hundre prosent kontroll er umulig, men vi har jo hatt Jørgen Foss (hovedrolleinnehaver i Pitbul-Terje og lokalpolitiker red.anm) med balltre ved inngangen.

– Nå tuller du?

– Hehe, nei, svarer Kalseth med et smil.

Gode penger

Tyverier eller ei. Penga kommer uansett svært godt med.

– Inntektene går til sosiale aktiviteter for barna, nye instrumenter og instruktører. Etter at korpset ble revitalisert i 2007, har vi satsa på topp folk. Vi ligger på 29 medlemmer, og vi var kun 3-4 da korpset lå nede. Vi kunne godt vært 50 medlemmer. Men det er vanskelig å holde på ungene, de velger gjerne andre aktiviteter etter et par år i korpset. Det er synd at vi beholder så få av de litt eldre medlemmene. De fungerer jo som rollemodeller for de andre, sier Kalseth.

– Jeg har en god følelse for at markedet blir bra. Vi er godt forberedt i år, supplerer han.

Sikkert vårtegn

For like sikkert som at hestehoven spretter opp av bakken, er det også et vårtegn når korpsene forbereder seg til vårens loppemarked. Ting og tang kryper fram fra de private kriker og kroker og ender opp på loppis. Dette er en svært god inntektskilde for Bjølsen skoles musikkorps, forteller loppegeneral Gunnar Kalseth.

– Vi regner med å få inn 100.000 kroner netto. Dette utgjør cirka en fjerdedel av våre inntekter, forteller han.

Loppemarkedet skjer lørdag og søndag førstkommende helg. Interessen for slike evenementer viser seg å være stor. Mange kommer for å sikre seg spesielle objekter. Det kan være ting som viser seg å være sjeldne, og med en høyere verdi enn korpset ser for seg.

– Det kommer inn forbausende mye som er bra. Men det vanskelige er når folk kommer med skrot, for eksempel brukte bh-er og truser. Jeg synes det er unødvendig at folk benytter sjansen til å kvitte seg med sånt, sier han med et lite hjertesukk.

– Det vi tjener mest på er bøker og klær. Dette er noe folk er på jakt etter. Ikke sjelden har vi varer som egentlig er for lavt prisa, og hvor folk sitter på kunnskap om verdien. Vi mangler jo den kompetansen. Noe av sjarmen med et loppemarked er at du kan gjøre et godt kjøp, forteller han.

Ikke fullt så fornøyd er han med oppslutningen rundt det å arrangere markedet. Mye arbeid legges ned.

– Dette er mitt tredje marked, og jeg synes flere kunne vært med. Vi blir dessverre en liten fast kjerne. Det er synd at folk ikke ser hvor viktig dette er for korpset, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere