RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Utrolig stolt av hundene!


ÆRESPRIS-VINNERt: Hundekjører Marte Heilemann - her med lederehundene Mystic (gul) og Gwen (svart) etter målgang VM 2011 på Gåsbu, Hamar.
ÆRESPRIS-VINNERt: Hundekjører Marte Heilemann - her med lederehundene Mystic (gul) og Gwen (svart) etter målgang VM 2011 på Gåsbu, Hamar. Foto: FOTO: KjerstI G.Mjærum
– Stor stas å bli hyllet av selveste ordføreren - hundekjøring er jo en idrett som ikke synes så godt, sier æresprisvinner Marte Heilemann.

SØRBRÅTEN: De årlige æresprisene deles ut av Oslo kommune til idrettsutøvere som har prestert i ulike idretter, og det var stor utdeling på Rådhuset på tirsdag.

Verdensmester på Hamar

Marte Heilemann (36) i Norsk Trekkhundklubb var en av de som fikk ærespris for sin innsats - som hundekjører.

– Men det er ikke så mange hundekjørere som har anledning til å utøve sin idrett i Oslo, da det krever stor plass og tilgang til snøsikre treningsområder. Her på Movann er grunnlaget lagt med utallige treningstimer med hundene i sene kveldstimer, sier Marte.

Hun legger til at det er ekstra gjevt å vinne æresprisen i år siden den er for medalje av gjeveste sort og det på hjemmebane - nemlig gull fra VM på Hamar i fjor.

Les også: Koll IL - årets idrettslag

Stolt av hundene

– Jeg er også utrolig stolt av hundene våre og at vi har greid å opprettholde et godt hunderkjørernivå også etter at lille Sara (2) kom til verden, sier Marte, og understreker at samboer Øystein Varhaugvik er sterkt medvirkende i hundetreningen og logistikken.

Men det er ikke første gang Marte får æresprisen, faktisk fjerde - hun har tidligere mottatt æresprisen for EM-gull 2006, 2007 og VM gull i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere