RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uverdig å legge ned aldersavdeling


KREVER REDEGJØRELSE: – Hensynet til beboerne på Nordseterhjemmets aldersavdeling må gå foran Sykehjemsetatens ønske om å få kabalen til å gå opp, sier Bjørnar Moxnes, Rødts gruppeleder i Oslo.
KREVER REDEGJØRELSE: – Hensynet til beboerne på Nordseterhjemmets aldersavdeling må gå foran Sykehjemsetatens ønske om å få kabalen til å gå opp, sier Bjørnar Moxnes, Rødts gruppeleder i Oslo. Foto: Arkivfoto: Rødt
Rødt vil ta vedtaket om å avvikle aldersavdelingen på Nordseterhjemmet opp i bystyrets helse- og sosialkomité i kveld.

OSLO: Bjørnar Moxnes, partiets gruppeleder i Oslo, er mektig irritert på Sykehjemsetatens behandling av de ti beboerne mellom 89 og 98 år som nå mister hjemmene sine.

– Det er rett og slett uverdig. Eldrebyråd Aud Kvalbein må sette hensynet til de eldre først, og forstå at dette handler om noe så grunnleggende som folks trygghet og verdighet, sier Moxnes til Nordstrands Blad.

– Vi kan ikke ofre trygghetsfølelsen bare fordi byråkratene i Sykehjemsetaten skal få en kabal til å gå opp, legger han til.

Les her om Kari Bjøralt (90) som mister hjemmet sitt

Uforståelig

Moxnes har selv jobbet på Nordseterhjemmet, og sier han ikke skjønner Sykehjemsetatens forslag.

– De sier de vil forsøke å unngå at noen fra aldersavdelinga må flytte mot sin vilje ved å lage en egen gruppe for dem på en av sykehjemspostene. Men, her er ikke rommene tilpasset en aldersavdeling. Disse er mindre, og har verken dusj eller kjøkkenkrok, sier Moxnes.

Mister sykehjemsplasser

Han peker dessuten på et viktig punkt:

– Ved å flytte aldersavdelingen inn på en sykehjempost vil Nordseterhjemmet miste det samme antall sykehjemsplasser.

Rødtpolitikeren mener eldrebyråden må innse at å flytte aldersavdelingen til en sykehjemspost ikke er noen fullgod erstatning.

– Aud Kvalbein må ta innover seg at forslaget har medført betydelig uro og bekymring både for beboere og deres pårørende. Ansvarlig byråd har ikke sørget for å gi dem en skikkelig begrunnelse. Det er svært dårlig, hun bør gi dem en unnskyldning, mener Moxnes.

Forfølger saken

Han sier han vil ta saken opp med eldrebyråden på kveldens møte i bystyrets helse- og sosialkomité, hvor han selv er varamedlem. Den nyetablerte pårørendegruppen fra Nordseterhjemmet stiller også på møtet.

– Vi vil kreve en redegjørelse og begrunnelse for denne omrokkeringa, og vi vil forfølge saken videre. Siste ord er ikke sagt, selv om noen i Sykehjemsetaten tror det, sier Moxnes.

Får lokal støtte

Bekkelaget arbeiderpartilag er av samme mening som Moxnes.

– Vi støtter beboerne på Nordseterhjemmet og pårørendegruppen hundre prosent, sier leder Eivind Sundal og Anne Charlotte Larsen. Sistnevnte er leder av helse- og sosialkomiteen i bydelsutvalget for Nordstrand.

– Vi vil at våre eldre skal ha en verdig alderdom, og det vil vi slåss for. Ikke en eneste økonomisk eller byråkratisk regel eller "stunt" skal ødelegge for det, sier Sundal.

Han mener at Sykehjemsetaten svekker helsen til aldersavdelingens beboere med det vedtaket de nå har gjort.

– Og svekket helse gjør de til sykehjemspasienter. Det er vel ikke meningen. Derfor bør dette vedtaket omgjøres, sier han.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere