RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uvettig kjøring i boligveien


Roy Hagen bor i Åssiden Terrasse og liker dårlig at farten i Lambertseterveien ofte er raskere enn de 40 km/t den er skiltet for. Bedre merking, fartshumper og radarkontroller vil sikre de myke trafikantene, mener han.
Roy Hagen bor i Åssiden Terrasse og liker dårlig at farten i Lambertseterveien ofte er raskere enn de 40 km/t den er skiltet for. Bedre merking, fartshumper og radarkontroller vil sikre de myke trafikantene, mener han. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Beboer Roy Hagen på Nordseter frykter ulykker på grunn av høy hastighet i Lambertseterveien.

NORDSETER: – Som beboer i Åssiden Terrasse, ut mot Lambertseterveien, er vi vitne til utrolig mye helt uvettig kjøring på strekningen mellom der Nordseter Terrasse og Nyquistveien kommer ut i Lambertseterveien. Om politiet hadde gjennomført radarkontroll på denne strekningen hadde det dessverre blitt mange fotgjengere av disse bilførerne, sier Roy Hagen.

– Kjører i 60 km/t

Lambertseterveien, på dette strekket mellom Nordseter gård og Nordseter Terrasse, er skiltet med 40 km/t.

Det er en fartsgrense få overholder, forteller Roy Hagen. Det lange, rette strekket fra Spar-butikken og opp til fartshumpen ved Nordseter Terrasse frister mange til å tråkke ekstra på gasspedalen, tror han.

– Mange ligger mye nærmere 60 enn 40 opp her, sier Hagen, og peker mot de røde bremselysene som lyser opp rett før mange av de passerende bilene møter fartshumpen.

Ønsker tiltak

Det ligger fire barnehager på strekningen, eldreboliger, og mange skolebarn krysser veien hver dag. Inn- og utkjøringen til Spar og til de mange boligene på strekningen går også ut i Lambertseterveien.

– Jeg ser for meg at noen blir kjørt ned. Det er bare snakk om tid slik trafikksituasjonen er her, sier han.
Beboeren ønsker at det iverksettes tiltak som kan redusere hastigheten.

– En fartshump midt på strekket, eller opphevet gangfelt, tror jeg hadde tvunget farten ned. Vi ser allerede effekten av humpen ved Nordseter Terrasse, sier han.

I tillegg ønsker han at fartsgrensen 40 km/t skiltes bedre.

– Gjerne med flere skilt for å minne bilistene på hvor fort de har lov til å kjøre.

Det eneste 40-skiltet på strekningen når man kommer kjørende nedover i retning Nordseter gård, er plassert like før Nordseter Terrasse, og er delvis skjult av en busk, delvis av et parkering forbudt-skilt på en lyktestolpe.

FART: Lite synlig fartsgrense på vei nedover Lambertseterveien.

Nordstrand neste år

Bymiljøetaten får mange ønsker om trafikksikringstiltak.

– Derfor startet vi i 2013 å gjennomgå bydelene i Oslo for å utarbeide en plan for etablering av flere fartshumper/eventuell endring av fartsgrenser i hver enkelt bydel, sier pressekontakt Odd Olav Bratteberg.

Bydel Nordstrand står for tur i 2015. Ønskene for Lambertseterveien skal tas med når arbeidet starter, opplyser han.
Når det gjelder det bortgjemte 40-skiltet, sier Bratteberg:

– Vi skal beskjære vegetasjon og vurdere å flytte 40-skiltet. Vi vil benytte anledningen til å minne om hageeieres ansvar for å beskjære hekker/vegetasjonen mot vei, da det ofte skjuler skilting og hindrer sikt.

Han oppfordrer for øvrig til bruk av meldetjenesten på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/meldingstjeneste.

Politiet: Varsler fartskontroller

NORDSETER/MANGLERUD: – Denne veistrekningen er ikke mer fartsutsatt enn andre veier i distriktet. Se for eksempel på Enebakkveien, der mange kjører fortere enn tillatt fartsgrense, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud politistasjon.

Hun sier dette på bakgrunn av tidligere fartsmålinger i veien, men understreker at det ikke betyr at forholdene er akseptable.

– Etter denne henvendelsen blir Lambertseterveien et av de stedene politiet vil foreta jevnlige fartsmålinger på fremover, bekrefter hun.

Stømner oppfordrer også fotgjengere til å vise hensyn:

– Nå som vi går inn en mørk årstid er det spesielt viktig at fotgjengere bruker refleks, både barn og voksne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere