*Nettavisen* Nyheter.

– Vannet renner gjennom taket

– Våre nærmeste naboer i øst: Harald Nesset i Lions Club Lilleaker håper nå det er noen som vil hjelpe til med de siste midlene. Her fra beøket på krisesenteret tidligere i år. Foto: FOTO: LIONS CLUB LILLEAKER

I 20 år har Harald Nesset engasjert seg i arbeidet for et krisesenter i byen Auce i Latvia. Nå lekker taket og ødelegger vegger, tak og gulv.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Våre nærmeste naboer i øst: Harald Nesset i Lions Club Lilleaker håper nå det er noen som vil hjelpe til med de siste midlene. Her fra beøket på krisesenteret tidligere i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

De frivillige: Jobber for å gjøre hverdagen til de rundt 85 barna så god som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hadde med gaver: De frivillige ved krisesenteret gjør alt de kan med det lille de har.

LILLEAKER/LATVIA: – Dette er et frivillig krisesenter for barn, cirka 85 stykker.

En del år nå har jeg fått hjelp av en vennegjeng og søndagsskolen i vestre frikirke til å finansiere en julefeiring for disse barna med julenisse, gaver og ordentlig middager før jul.

I tillegg har Lilleaker Lions blitt med på arbeidet her de siste årene og blant annet hjulpet med midler til utskifting av vinduer, data-utstyr, internett, klær, og strømutgifter, sier Nesset.

Prøver å redusere skadene

Nå er taket på krisesenteret, et nedlagt barnesykehus, i så dårlig forfatning at vannet renner igjennom og ødelegger tak, vegger og gulv.

– Et byggefirma der nede har kledd taket med plast for å redusere skadene. Senteret drives av eldre frivillige innbyggere i landsbyen og mottar ingen offentlig støtte, opplyser Nesset.

Et lokalt byggefirma har levert et anbud for å reparere tak og noen vegger. Det meste av taket må skiftes.

– Kostnaden er på 90 000 kroner, og anbudet er oversatt for oss og kvalitetssikret av ingeniører som er medlem av klubben vår.

– Spontan kronerulling

Lilleaker Lions har denne julen bestemt seg for å bevilge 45 000 kroner til arbeidet, som vil bli igangsatt rett over nyttår.

– På vårt siste medlemsmøte tirsdag 11. desember ble det satt i gang en spontan kronerulling blant medlemmene, hvor det kom inn ytterligere cirka 20 000 kroner.

Dermed har vi nå 65 000 kroner av de nødvendige 90 000, sier han og legger til:

– Jeg skal reise til Latvia i romjulen sammen med et medlem av klubben. Der skal vi møte byggefirmaet for å avtale igangsetting av arbeidet, etter at vi overrekker krisesenteret julegaven fra oss.

De vet de skal få noen midler, men ikke hvor mye de får.

Et tonn klær og varer

Nesset håper nå at de kan garantere for hele summen på 90 000 kroner og at det finnes noen som vil hjelpe med de siste kronene.

– Lilleaker-klubben besøkte senteret tidligere i år og hadde i den anledning med godt og vel ett tonn med klær og varer.

De trenger sårt denne hjelpen fra oss og bidrar på alle måter vi kan, sier Nesset.

Har du lyst til å hjelpe? Ta kontakt med Harald Nesset på: harald.nesset@gmail.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.