RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vanskelig å få studentene til å delta på alkoholfrie arrangementer


INITIATIVTAKERNE: Nicolai Rønneberg Nielsen (t.v.), Liv-Kristin Rød Korssjøen og Jon-Martin Pettersen er hjernene bak Kampen om tigerstaden.
INITIATIVTAKERNE: Nicolai Rønneberg Nielsen (t.v.), Liv-Kristin Rød Korssjøen og Jon-Martin Pettersen er hjernene bak Kampen om tigerstaden. Foto: FOTO: GUNN BENJAMINSEN
Torsdag arrangerte Oslo-studentene Kampen om tigerstaden. Men med et alkoholfritt arrangement var det få som møtte opp.

BLINDERN: – Det blir bedre piruetter uten alkohol, sier Anette Sjøvold, student ved Norges Dansehøyskole.

Del på Facebook

I forbindelse med fadderuken deltok Sjøvold i Kampen om tigerstaden på torsdag, hvor studenter konkurrerte i grener som tautrekking, bygging av tårn og eplespising.

Rundt tretti studenter fra Dansehøyskolen deltok på det rusfrie arrangementet, men oppslutningen var ikke like imponerende fra byens øvrige studiesteder.

LES OGSÅ: Fra forrykende fest til dristig debatt

Fadderuke = fyll?

For mange studenter er studiestart synonymt med fadderuke og høyt alkoholinntak. Studiestedene har imidlertid tilbud ved studiestart som ikke involverer alkohol.

– Det er vanskelig å få folk med på arrangementer uten alkohol, men vi jobber med saken, sier Liv-Kristin Rød Korssjøen, leder av studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Sammen med Jon-Martin Pettersen, leder for BIs fadderuke Fadderullan og Nicolai Rønneberg Nielsen, festivalsjef for STUDiO studentfestival, har hun tatt initiativ til Kampen om tigerstaden.

De tre var enige om at oppmøtet ikke var som de hadde håpet på forhånd. Studentene som deltok på arrangementet, så imidlertid ut til å trives.

LES OGSÅ: Mintes medstudenter

For en samlet studenthovedstad

Kampen om tigerstaden var en del av studentfestivalen i Oslo, STUDiO, som er åpen for alle, uavhengig av studiested.

Festivalen har blant annet som formål å bygge ned barrierene mellom studiestedene og å styrke Oslo som studenthovedstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere