RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Veitvet er utdatert og stygt


Erling Dokk Holm delte sine meninger med politikerne.
Erling Dokk Holm delte sine meninger med politikerne.
Veitvet er utdatert, men har alle egenskapene som trengs. Det sa Erling Dokk Holm i sitt innlegg om Groruddalssatsingen.

FURUSET: Det var lett og ledig stemning, og latteren hang løst, da politikerne møttes for sitt årlige møte om Groruddalssatsingen forrige uke.

Det var en nokså enig forsamling rundt møtebordet på Furusetheimen, som besto av både regjeringsmedlemmer, byrådsmedlemmer og BU-ledere.

Årets høydepunkt var nok Erling Dokk Holms innlegg om utviklingen av drabantbyene. Dokk Holm er forsker ved Arkitektur og design ved Høgskolen i Oslo. Han påpekte viktigheten med et "sentrum" i de forskjellige områdene, og dro fram Veitvet som dagens skrekkeksempel.

Utdatert

Dokk Holm mener Veitvet har alt som skal til for et sentrum, men at Veitvet senter er utdatert og ødelegger det som kan være.

– Veitvet senter var kjempefint da det ble bygget. Men det som var fint for mange år sida, er ikke fint nå. Det er blitt et senter man ikke vet hvordan skal håndteres, kommenterte han.

Dokk Holm viste til skole, senter og t-bane innenfor liten radius.

– Sentrumsområde skaper identitet, og Veitvet har dette potensialet. Gjør om Veitvet senter til et kultursenter! uttalte Dokk Holm. 

Halvferdig

Dokk Holm hadde mer på hjertet, og slaktet Romsås senter.

– Romsås senter fungerer ikke, uansett om det er Aberdeen Property som driver det. Romsås fremstår som halvferdig, sa han, mens han samtidig refset nedbyggingen av veier i Groruddalen.

– Hva er all den nedbyggingen? Det er riksvei 4 som plager alle, men det er ingen som tenker på at det kanskje er denne veien det må gjøres noe med, og ikke de andre hovedveiene.

Parker

Innlegget til Dokk Holm ble mottatt med samtykkende nikk. Identitet og møteplasser er viktig i Groruddalssatsingen, og årets store fokus er parker. De fire bydelene skal alle få en stor park hver.

– Det aller meste er bra i Groruddalen, men her, som alle andre steder, finnes det problemer. De skal løses. Vi vil skape stolthet av Groruddalen, og parker er det jeg konkret vil ha ut av møtet. Det gir byer og steder, identitet, sa miljøvernminister Erik Solheim (Sv).
 

Les også at alle de fire bydelene i Groruddalen skal få hver sin park.
Arbeidene i Grorudparken og Bjerkedalen park starter først, men det skal også bli grønn glede i Linjeparken på Stovner og Verdensparken i Gransdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere