RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vekk med bilene!


Rektor Eva Kjøge mener p-plassene ved skolens inngangsparti i Wilses gate skaper en trafikkfarlig skolevei.
Rektor Eva Kjøge mener p-plassene ved skolens inngangsparti i Wilses gate skaper en trafikkfarlig skolevei. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
– Det burde jo være opplagt at bilene foran skolen fører til en usikker skolevei for elevene, sier rektor Eva Kjøge som håper på forandring.

MØLLERGATA: I over 30 år har bilene foran inngangen til Møllergata skole, i krysset Wilses gate/Møllergata stått.

– Da jeg kom til skolen for to år siden tok jeg tak i problemet, sier rektor Eva Kjøge. Området som er regulert til gatetun, med åtte parkeringplasser for beboere før inngangen til skolen, og flere p-plasser til skolen også på oversiden, er en farlig vei for mange.

– Det er bare å se her på vinterstid, når bilene står her inntil store bolker med snø og is, sier Kjøge som er redd for sikkerheten til skoleelevene.

– Gatetunet (regulert til gatetun i 1987, journ.anm.) fungerer ikke etter intensjonen, for det er altfor mye trafikk i Wilses gate, sier Fau-leder Gunnar Alberg.

Når drosjer svinger innom den lille gatestubben, og biler plutselig kjører ut fra plassen, er det skoleelever dette kan gå stygt utover, frykter både rektor og mange av skolens foreldre.

Spørsmål om tid


– Så vidt jeg vet har det ikke skjedd noen ulykker der, men det er kanskje bare et spørsmål om tid, sier Alberg.

Nå har bydelsoverlegen satt seg inn i saken og arrangerer en befaring med politiet, samferdselsetaten, Trafikketaten, skolen og Aksjon Skolevei 5. september.

– Det at det er noen gratis parkeringsplasser i gaten generer en del trafikk, og levering av barn til skolen i bil gjør også dette. De som kommer gående må presse seg inn mellom biler, forklarer Alberg.

– Vi ønsker å få vekk åtte parkeringsplasser, slik at skoleveien blir tryggere for elevene, sier rektor som har sendt inn søknad til polititet og Samferdselsetaten, som for tiden vurderer denne.

Toveis
 

Rektor har også fått nyss om at det vurderes toveis-trafikk i Møllergata igjen.

– Dette ønsker vi selvfølgelig ikke, for det kan bare være med på å forverre situasjonen, sier hun. Skolens administrasjon og foreldre vil heller ha smalere kjørefelt, bredere fortau og sykkelfelt i gata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere