RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Cathrine Berger (Ap) mener prosjektet i Drøbaksgata 1 er et eksempel til etterfølgelse. Her sammen med Helge Stoltenberg (Ap). FOTO: LARS ROAR RUD
Anne Cathrine Berger (Ap) mener prosjektet i Drøbaksgata 1 er et eksempel til etterfølgelse. Her sammen med Helge Stoltenberg (Ap). FOTO: LARS ROAR RUD

– Veldig gledelig

Bydelsutvalget er strålende fornøyd med prosjektet i Drøbaksgata.

SAGENE: – Ap og SV har kjempet for dette i mange år og resultatene viser at det er mulig å få til et bedre bomiljø i de kommunale gårdene, sier BU-medlem, Anne Cathrine Berger, som mener de gode resultatene nå må videreføres.

– Vil ha liknende ordning

– Jeg ønsker en liknende ordning for mange, slik at beboerne føler seg trygge og at de har et godt sted å bo, sier hun.

Bydelsutvalget fikk forelagt resultatene av bomiljøprosjektet i Drøbaksgata 1 under BU-møtet forrige torsdag, og responsen var utelukkende positiv.

Berger håper nå sosialbyråden vil satse videre på prosjektet.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har fått en egen sosialbyråd, og at hun er fra indre øst (Anniken Hauglie (H) fra Sinsen, journ. anm.). Det betyr at hun kjenner til området og de utfordringene vi har her, sier hun, og legger til:

– Vi trenger mer av denne typen tiltak i vår bydel, og det første vi må gjøre er å ruste opp kommunale boliger. Jeg håper sosialbyråden biter seg merke i denne modellen vi har hatt i Drøbaksgata 1, sier hun.

Klasseskille

Flere politikere ga også uttrykk for at de ønsker flere kommunale boliger, og det er unison enighet om at disse bør spres til andre deler av byen.

– Dette handler om klasse, om sosial klasse. Men det kan bekjempes ved en aktiv sosial boligpolitikk, påpekte Mari Lund Arnem (SV), som påpekte at enkelte vestkantbydeler har problemer med å bosette sine borgere i egen bydel, og dermed blir mange flyttet over til blant annet Bydel Sagene.

Også Berger mener dette er et viktig poeng.

– Vi vil at de kommunale boligene skal være fordelt i hele byen. Det kan ikke være sånn at for eksempel Ullern ikke har noen kommunale leiligheter i egen bydel, så de må kjøpe av oss, sier hun, og legger til at hun ønsker at samtlige kommunale gårder bør ha tilgang på et ambulerende team av bomiljøvaktmester og helsepersonell.

– I Drøbaksgata avdekka jo disse et stort behov for å fylle fritida til barna med noe meningsfullt, når det ikke er organisert aktivitet. Jeg synes det er ganske alvorlig å få vite om slike ting, men hvis det blir fanget opp har vi muligheten til å gjøre noe med det, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere