RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Veldig hyggelig at vi får positive tilbakemeldinger for en gangs skyld


TIPPTOPP: Solveig (74) og Jacob Nøstig (7) er godt fornøyde med organiseringen på Oslo S og gleder seg stort til å komme på hytta i Bø i Telemark. Selv om de må ta buss istedenfor tog.
TIPPTOPP: Solveig (74) og Jacob Nøstig (7) er godt fornøyde med organiseringen på Oslo S og gleder seg stort til å komme på hytta i Bø i Telemark. Selv om de må ta buss istedenfor tog. Foto: FOTO: Pegah Niku
Foreløpig har det fungert greit at NSB har erstattet flere av sine togruter med buss.

OSLO: Foruten at det blir litt ekstra venting og lengre reisetid har ikke passasjerene lokalavisen møter så mye å klage på når NSB har erstattet tog med buss over flere av strekningene i sommer grunnet oppgraderingsarbeid.

Del på Facebook

Det er veldig bra organisert med masse skilting og oppmerkinger . Også står det jo folk i alle kanter og peker deg frem til dit du skal, sier Solveig Nøstig (74), og forteller at hun har fått gratis kaffe og tvistsjokolade.

– Og jeg fikk eplejuice, sier barnebarnet Jacob Nøstig (7)

Sammen skal de ta buss for tog fra Oslo til hytta i Bø i Telemark.

– Det har vært helt topp service her, så jeg har ikke noe klage på, sier hun, men hun innrømmer at de er litt tidlig ute for sikkerhets skyld.

– Hittil har det gått bra og vi er jo helt fremme ved bussen så hva kan gå feil nå? Det står jo så mange vakter så det skal mye til tror jeg, ler hun.

Bra organisering

Også Elisha Mukend (41) skal være med på buss for tog. Han kommer fra Sarpsborg, men skal ta toget til Stavanger.

– Det har tatt litt lengre tid enn vanlig, men det er veldig bra organisert, sier Mukend og påpeker at det i hvert fall er satt opp nok busser.

Godt forberedt

– Jeg synes det er veldig hyggelig at vi får litt positive tilbakemeldinger for en gangs skyld, sier Bjørn Kristiansen, Trafikkdirektør i Jernbaneverket.

Han forteller at de har forberedt seg lenge til dette og er så langt godt fornøyde med resultatet.

– Det var jo noen små innpassinger de første dagene. Men nå ser det ut til at vi avvikler trafikken ganske bra, sier han fornøyd.

Kristiansen forteller at selve organiseringen har gått overraskende bra, gitt de forholdene de har.

Det er klart at det er mange mennesker som skal gå gjennom her og det å stå å vente lenger enn du er vant til er ikke så populært, sier han.

Men han merker at litt å drikke på og en sjokoladebit gjerne letter litt på humøret.

– Kaffekoking og litt servering er det minste vi kan gjøre når folk blir nødt til å vente lenger enn normalt. Det er som et lite plaster på et dårlig sår, sier han til lokalavisen.

8. august åpner NSB alle spor og alle togruter vil gå som vanlig igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere