RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi dumpet sofaen da vi trodde vi skulle synke

Johannes Berggren og ti andre kompiser bygget flåte som årets sommerprosjekt, men hadde aldri trodd at den røde Ikea-sofaen de måtte kvitte seg med på vei til Aker Brygge skulle få så mye publisitet.

OSLOFJORDEN:  – Det hadde akkurat begynt å bli mørkt da vi la merke til noe stort som lå og drev utenfor Lysakerfjorden. Da vi kom nærmere så vi til vår store overraskelse at det var en knallrød sofa, fortalte en lattermild båtfører Jan Røsholm til dittOslo.no i forrige uke.

Etter at saken ble publisert fikk redaksjonen en e-post med et bilde av flere unge gutter på en hjemmesnekret flåte og en stor rød sofa som en leser hadde kommet over på Facebook.

I tillegg fikk vi underbygget dette da en av våre lesere kommenterte på Facebook-sidene våre at også han hadde sett det samme som bilde illustrerer:

«Såg en stor flotte med masse soffer og ett stort Norgesflagg som blev bogsert bort i fjorden igår. Tippar denne kom fra disse, sikkert någon form av studentopptåg», skriver leseren.

LES OGSÅ: – Noe av det merkeligste jeg har funnet i fjorden!

Sjokkert over mediedekningen

Etter noen telefoner og søk i sosiale medier, ender vi hos Johannes Berggren, som var en av flere involverte i byggingen av flåten. Han er sjokkert over at vennegjengens lille stunt fikk så mye oppmerksomhet i mediene.

– Vi bygget denne flåten som et prosjekt over sommeren, og planen var å seile den ved hjelp av et stort norsk flagg hele veien til Aker Brygge, forteller Berggren.

Vinden var dessverre ikke på guttas side, og flåten ble i stedet dratt ved hjelp av en motorbåt utover fjorden.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

– Jeg skulle gjerne spurt Jens Stoltenberg hvor lang tissen hans er

13 år med himmel og helvete på Øya: Dette husker kjendisene best!

10 personer tatt for å omsette 1,8 tonn hasj

Trodde sofaen ville synke

– I starten gikk det veldig bra, men da vi økte farten ved å bruke enda en motorbåt smuldret isoporen vi hadde brukt som flyteelement opp, og det ene hjørnet av flåten startet å krenge. Det var da vi bestemte oss for å dumpe sofaen. Vi var helt sikker på at den skulle synke, påpeker Berggren.

– Redningsselskapet mente det var flaks at det ikke skjedde en ulykke, hva tenker du om det?

– Det er bra at ingenting skjedde. I etterkant ser jeg at vi burde ha sagt ifra, men der og da var det ingen som tenkte på det, forklarer Berggren.

Sikkerhet i fokus

Jan Røsholm som var båtfører på redningsskøyta Uni Oslofjord, som fant den drivende sofaen forklarer at de ville kommet til guttas unnsetning dersom de hadde tatt kontakt.

– Vi ville bistått med både tauing av flåten, og å få sofaen opp av vannet, sier han og legger til at dumping er et dårlig alternativ.

Røsholm er allikevel glad for at folk bygger flåter og har det gøy på vannet, men han understreker at det viktigste fra Redningsselskapets side er sikkerhet.

– Bruken av redningsvest er noe vi oppfordrer til på det sterkeste, forteller båtføreren som har merket seg til at ingen på flåten hadde på seg det.

Nå vet i alle fall gutta fra Snarøya det til en annen gang, selv om det muligens ikke blir flere stunt av samme art etter alt oppstyret rundt dette.

LES OGSÅ:

Gatene ble til elver

Nekter straffskyld for Halloween-drapet

Redningsskøyta sleper redningsskøyta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere