*Nettavisen* Nyheter.

– Vi eldre orker ikke dette

Esther Hvalsengen(85) gledet seg da Flexitransport og sjåfør Runar Gyllenhammer hentet henne. Nå er hun bekymret. Foto: Foto: Arkiv

Flexitransport var en suksess før Samres tok over. Nå frykter de eldre i bydelene Østensjø og Nordstrand at TT-kaoset får konsekvenser for prøveordningen.

MUNKERUD: – Det er bare rot, sier 85-år gamle Esther Hvalsengen fortvilet. Hun snakker på vegne av mange eldre som nå ikke tør bruke det populære tilbudet, fordi de ikke når igjennom på telefon eller venter på biler som aldri kommer.

De eldre gir opp

Alle henvendelsene om TT-kjøring går nå igjennom kjørekontoret til Samres.

– De blander Flexitransport og den andre TT-kjøringen, sier Esther oppgitt. Nå vil hun tilbake til slik det var før jul.

– De svenske på telefonen forstår ikke norsk. De sender feil bil eller kommer ikke i det hele tatt. Jeg ble sittet på Tveita da den bestilte bilen aldri kom. Heldigvis ble jeg plukket opp av en hyggelig sjåfør fra Oslo Taxi, forteller Hvalsengen.

– Vi eldre orker ikke dette. Mange tør ikke benytte seg av tilbudet lenger, sier hun oppgitt. Hun frykter at konsekvensen blir at prøveprosjektet stoppespå grunn av få brukere.

Populært tilbud

Etter at Flexitransport startet i april i år, har over 800 fra Nordstrand og Østensjø meldt seg på ordningen, som både er for de med TT-kort og de som har særskilt transportbehov.

Den oppegående og aktive 85-åringen forteller at muligheten til å komme seg rundt i bydelen øker livskvaliteten til mange eldre.

– Jeg snakker ikke bare for meg selv, men for alle eldre som er avhengige av å få litt ekstra hjelp, sier Hvalsengen. Hun skryter av hjelpsomme sjåfører og god service hos Flexitransport.

Prøveordning

For at ordningen på sikt skal kunne gjelde for hele Oslo, er det en forutsetning at den lykkes i prøvebydelene Østensjø og Nordstrand.

– Samres skal håndtere alle henvendelser, men dessverre har vi opplevd en del problemer med oppstarten av det nye kjørekontoret, sier informasjonssjef Erlend Tidemann i Helse- og velferdsetaten.

Han forsikrer at kaoset ikke får konsekvenser for prøveordningen på sikt og at de vil gjøre tiltak for å gjenopprette tilliten til Flexitransport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag