*Nettavisen* Nyheter.

– Vi elsker dette stedet!

Ny start i Sørkedalen: Ekteparet Sissel Danielsen og Jon Holden gleder seg til å ta fatt på arbeidet i Sørkedalen. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

En samtaleterapeut, en homeopat og et idyllisk lite småbruk i Sørkedalen. Sissel Danielsen og Jon Holden er klare til dyst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ut på landet: Sissel Danielsen og Jon Holden har akkurat kommet på plass i deres nye bolig.

SØRKEDALEN: – Det er rundt halvannen måned siden en venn av oss, som eier dette stedet, gjorde oss oppmerksomme på at småbruket var til leie. Da reagerte vi fort, sier Jon Holden.

Nytt sted- nye muligheter

En kort biltur fra Sørkedalen skole og landhandleriet fører frem til en idyllisk liten plass med et rødt hovedhus og et laftet anneks. Sistnevnte var tidligere en gammel og nedslitt låve, men nybygget rommer nå plass til både samtaleterapi og homeopati.

– Vi drev klinikk sammen i Hamar, Alma Senteret, men fant ut at vi nå ville gjøre ting på en annen måte; Vi visste bare ikke helt hvor og hva, sier Danielsen.

– Jon er pensjonist, så den epoken er over. Nå ønsket vi å gjøre ting annerledes.

– Helhet er kropp og sjel

Alma Senteret ble solgt i fjor og på plass i Sørkedalen ønsker ekteparet nå å komme i gang så raskt som mulig.

– Vi hadde et par klienter i Hamar som kom fra Oslo, så for dem er jo denne flyttingen ekstra positiv, smiler Danielsen.

Helheten, gjennom at mennesket består av både kropp og sjel står sentralt for dem begge.

– Det er Sissel som skal stå for hoveddelen av vår private praksis her inne. Selv ønsker jeg å bruke min kompetanse mer rettet mot unge mennesker.

Jeg har lang erfaring med barn og unge, blant annet i forhold til behandling av lese- og skrivevansker og adferdsproblemer som Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD). Barn og unge er ikke fastfrosset i et mønster, men åpne.

Jeg vil likevel understreke at jeg tar i mot alle aldergrupper, også voksne og eldre mennesker, sier Holden, som blant annet var med å starte Arena Medisinske Senter ved Ullevål stadion.

Trygghet i alle faser

Sissel driver for øyeblikket med videreutdanning ved Norsk Institutt for Psykosyntese (NIP).

– Jeg har praktisert som samtaleterapeut siden 2003, men ønsker nå å videreutdanne meg til psykoterapeut. Av respekt for psykoterapi-forbundet gjør jeg det på riktig måte og det betyr mye for meg, sier hun.

Trygge rammer for alle samtaler, både innenfor gruppeterapi og enkeltsamtaler, er viktig for Sissel Danielsen. Trygghet er essensielt når tillit skal skapes.

– Her snakker vi om alt som kan være vanskelig; Akutt og/eller vedvarende. Det dukker opp ting i livet, livskriser, samlivskriser og lignende. Da skal jeg være en trygg beholder. Jeg er verken familie eller nær venn, men en profesjonell samtaleterapeut, sier Danielsen, som også har utdanning innenfor «The journey».

– Det handler om forskjellige teknikker for å få kontakt med underbevisstheten. Mye fester seg i et menneske i ung alder og noe av «bagasjen» kan by på store problemer senere i livet.

Eksempel på dette er når man kommer opp i den samme problemstillingen flere ganger gjennom livet. Det er viktig å finne ut av det, slik at man ikke blir på stedet hvil, men kommer seg videre, sier hun.

Magi i naturen

Ute på gårdsplassen er byens larm og hete erstattet av fuglekvitter og rasling i tretoppene.

– Vi stortrives her og er glade for at vi grep sjansen når vi fikk dette tilbudet. Nå håper vi på mange spennende utfordringer i årene som kommer, sier Danielsen mens ektemannen nikker samtykkende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.