*Nettavisen* Nyheter.

– Vi er best

GRüNDERIDOL: Magic Design vant 1. plassen for beste forretningsidé i 2011. (T.v.) Joakim Eberle (18), Mohammed Al-Hussein (19), Ola Strande (19), Hamza Nebolsi (18), Moad Bouras (18), Viviana Herrera (18), Fatima Iqbal (23). Foto: Foto: Fanny Ofstad

Ni elever fra mediedesign på Bjørnholt skole har sammen skapt reklamebyrået Magic Design UB.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ SKOLEN: (t.v.) Her viser Strande og Nebolsi ukens gjøremål, som de har skrevet opp på tavlen i klasserommet. Foto: Foto: Fanny Ofstad

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDER SEG: Elevene har laget ulike prøvemodeller for hvordan standen deres på fylkesmessen skal se ut. Foto: Foto: Fanny Ofstad

BJØRNHOLT: Ola Strande (19), går tredje året på Bjørnholt videregående skole. Sammen med sine medstudenter, tenkte han stort og startet opp en ungdomsbedrift (UB) høsten 2011.–Vi er spesielle fordi vi jobber med bedriften så å si alle timene på skolen, hver enste dag. Det gjør ingen andre ungdomsbedrifter jeg kjenner til, sier Strande, som er markedsføringsansvarlig og grafisk designer.

Ungdomsbedriften gir elevene erfaring med bedriftsetablering. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle Magic Design. De realiserer ideen sin gjennom produksjon, markedsføring og salg.

Lokale kunder

Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over.

– Vi deler overskuddet likt mellom oss. Vi har ingen utgifter, så det eneste vi trenger er datamaskinene våre, derfor er dette et gunstig konsept. Vi har allerede flere lokale kunder, sier Syversen, som synes det er gøy at elevene både får en karakter og penger for jobben de gjør.

Unge entreprenører

Elevene som har gått to år på medie- og kommunikasjonslinjen på Bjørnholt tar i bruk det de har lært på skolen.

– Vi produserer grafisk design, tekst, lyd, film, logoer, visittkort, brosjyrer, plakater, flyers, illustrasjoner, websider, foto, video og lyd. Vi job­ber med det vi elsker å drive med og det vi kan best. Det er en stor mo­ti­va­sjon, sier ele­ve­ne, som alle sitter foran hver sin datamaskin.

Konkurrerer

Elevene skal delta på årets fylkesmesse 3. februar, hvor de konkurrerer med omtrent 1000 andre elever om forskjellige titler. Et eksempel er beste logo.

Hamza Nebolsi (18) er daglig leder og grafisk designer i Magic Design. Han forteller engasjert om noen andre elever som gikk ut av skolen for to år siden.

– De er millionærer nå. Jeg vil helt klart bli entreprenør og starte en egen virksomhet. Men først tenker jeg å studere markedsføring, forklarer han.

Elevene forteller at de har valgt å ikke ta timebetalt, i motsetning til andre lignende bedrifter på markedet. Reklamebyrået deres tilbyr i stedet en billig fastpris per arbeid.

Tommy Granlund Sønderby er også en del av Magic Design, men var ikke tilstede under intervjuet. Andrzej Strus var med å starte opp ungdomsbedriften, men har sluttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.