RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er Hersleb! Vi er Hersleb!


Det er bokstavene elevene lager på dette bildet. Planen var opprinnelig å ligge på bakken, men ruskete høstvær satte en stopper for det.
Det er bokstavene elevene lager på dette bildet. Planen var opprinnelig å ligge på bakken, men ruskete høstvær satte en stopper for det. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det var ordene elevene ved Hersleb skole ropte da de i går aksjonerte utenfor Rådhuset i forbindelse med Bystyrmøtet. Kampen om skolen fortsetter.

SENTRUM: Selv med sprutende høstregn var det et godt oppmøte av elever under gårdsdagens aksjon.

– Kjedelig at vi var så uheldige med været, men vi fikk frem poenget allikevel, sier lærer ved skolen, Bronia Hamillton.

LES OGSÅ: Aksjonsgruppa lar seg ikke stoppe

Vil være sammen

Byrådet har foreslått nedleggelse av Hersleb skole med bakgrunn i at skolebygningen i Herslebsgate er stengt på grunn av asbestfunn og at de midlertidige lokalene som skolen har brukt det siste året er dårlig egnet til undervisning.

– Men Hersleb skole er mye mer enn en bygning. Elevene og lærerne vil holde sammen, og om vi må flyttes så skal det være sammen, sier Hamillton.

Flere løsninger

Det er Venstre som blir å avgjøre Herslebs fremtid. FAU medlemmer møter nå med politikerne, og en delegasjon fra skolen hadde deputasjon til Kultur- og utdanningskomiteen for å forklare at det som er viktig er felleskapet på skolen, og at det finnes flere gode løsninger for å holde skolen sammen i forskjellige bygg.

LES OGSÅ: Vil legge ned Hersleb

Venstre har tidligere støttet en total rehabilitering av Hersleb og partiet mener at det er avgjørende for elever med minoritetsspråklig bakgrunn at lærerne har riktig kompetanse.

- Hersleb skole er en av skolene i Oslo med høyest andel minoritetsspråklig bakgrunn og mens Utdanningsetaten må tilby ekstra lønnstrinn til å rekruttere lærere til skolene i Groruddalen har Hersleb en veldig stabil lærerstabbe, sier Hamillton

LES OGSÅ: Går inn for ny skole på Løkka

– At elevene på skolen også trives er tydelig fra resultatene av Elevundersøkelsen som er utført av Utdanningsdirektoratet, avslutter Hamillton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere