Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er i ferd med å tillate ghettoer

BU-leder, Hans Christian Lillehagen (Ap) leder den bydelen i Oslo med størst barnefattigdom. Hele 1 av 3 barn regnes som fattig i denne bydelen. Han mener de enorme økonomiske forskjellene i Oslo er alvorlige.
BU-leder, Hans Christian Lillehagen (Ap) leder den bydelen i Oslo med størst barnefattigdom. Hele 1 av 3 barn regnes som fattig i denne bydelen. Han mener de enorme økonomiske forskjellene i Oslo er alvorlige. Foto: ARKIVFOTO
BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap) reagerer kraftig på de enorme inntekstforskjellene i Oslo.

GAMLE OSLO: – De enorme inntektsforskjellene mellom øst og vest minner om andre tider enn hva vi tenker som moderne. Vi får flere rike og det brukes mindre penger å hjelpe hele samfunnet framover, sier BU-leder i Bydel Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap).

Han reagerer på de enorme inntektsforskjellene i Oslo, som kommer fram i skattelistene, som ble lagt fram onsdag.

– Vi blir ikke rikere om bare noen få skal ta en større og større del av det som skal fordeles.

SJEKK SKATTELISTENE FOR OSLO HER

– Ghettoer og rikmannsenklaver

Lillehagen leder den bydelen i Oslo med høyest barnefattigdom. I tillegg har bydelen, sammen med Bydel Grünerløkka og Sagene størst konsentrasjon av kommunale boliger. Over femti prosent av de kommunale boligene ligger i disse bydelene.

Lillehagen mener de enorme forskjellene er alvorlige, og frykter at de bare vil øke, om man ikke tar grep.

– Oslo framstilles i resten av Norge som et sted hvor rikdom hoper seg opp. Vi kan begrense dette området ytterligere til enkelte områder i Oslo vest, sier han, og legger til:

– Vi er ferd med å tillate rikmannsenklaver eller ghettoer. Vi er tjent med en by hvor det er like attraktivt å bo i hele byen.

SKATTELISTENE: Carl I. Hagen tjener mest

– Overskrider grenser

Lillehagen mener man er i ferd med å overskride en grense i forskjells-Oslo, og mener fjorårets debatt om den delte byen var betimelig. Han mener inntrykket forsterkes av dagens skattelister, og mener byrådet nå må ta ansvar.

– Det kan være forskjeller, det er helt klart, men vi er i ferd med å overskride en grense for hva vi kan akseptere. Byrådet ønsker å bruke penger på et nytt Munch-museum til 3 milliarder, samtidig som vi har stadig flere fattige i byen. Vi er vitne til en omfordeling fra de som har lite til alle de andre, det er ikke en utvikling som vi kan vedkjenne oss, sier han.

SJEKK INNTEKSTOPPEN I OSLO HER

– En skam

Lillehagen påpeker at Bydel Gamle Oslo i løpet av 2010 og 2011 må spare inn 50 millioner kroner. Det betyr en ytterligere forsterkning av forskjells-Oslo, ettersom de tjenestetilbudet til de som har minst vil bli skadelidende.

– Det er et enkelt regnestykke: tjenestene blir dårligere for folk her. Det er en skam, sier han.

FATTIGHUSET: – Oslo er en delt by

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!