*Nettavisen* Nyheter.

– Vi er ikke godt nok rustet som klubb

SKEPTISK: Lyn-trener Finn Bredo Olsen er skeptisk til spådommene om at Lyn kommer til å rykke opp i år på grunnlag av at klubben skal ha best økonomi i sin avdeling. Foto: Foto: Eirik Bjørklund

Lyn tippes til topps på bakgrunn av økonomisk budsjett. – Dumskap, mener trener Bredo.

Klikk på bildet for å forstørre.

MARKEDSSJEF: Magnus Wattne i Lyn.

KRINGSJÅ: Betting-selskapene var tidlig ute med å anslå at det er Lyn som topper 2. divisjon avdeling tre ved sesongslutt.

Sist ute var Dagbladet, som ga denne begrunnelsen for at nettopp Lyn rykker opp:

«Ett av Norges mest tradisjonsrike lag er på full fart tilbake til toppen. Her matcher ingen Lyn hverken i økonomi, spillerstall eller entusiasme blant publikum. Årets klareste favoritt i en forholdsvis svak avdeling.»

Uenig

At Lyn skal rykke opp på grunnlag av økonomiske krefter er trener Finn Bredo Olsen dypt uenig i.

– Jeg syns det blir galt å gi Lyn et favorittstempel på bakgrunn av at vi skal ha så god økonomi, for det har vi ikke. Vi betaler nesten ingen spillere, og har ingen store hovedsponsorer, sier Bredo, og legger til:

– Vi har et flott klubbmerke og en flott historie, og det er det vi kan slå i bordet med.

LES OGSÅ: Lyn spilte 1-1 mot Asker i generalprøven før sesongstart

3,5 millioner

For Lyns budsjett er temmelig moderat for en klubb som skal makte opprykk til 1. divisjon. Markedssjef Magnus Wattne understreker samtidig at alt ikke koker ned til penger.

– Budsjettet vårt er rundt 3,5 millioner i år, mens et typisk opprykksbudsjett er 5-6 millioner. Det er klart vi har en del engasjement i klubben som sikkert kan måles i kroner og øre hvis man vil, men både Raufoss og Alta har nok større budsjett enn oss, sier Wattne.

Han tror derimot at Lyn skal klare nok et opprykk i år.

– Klubben må begynne å forberede seg veldig snart på et nytt opprykk. Det er klart at når man rykker opp så mange divisjoner på rad må det organisatoriske henge med. Men med så mye engasjement og ressurspersoner som det er i denne klubben så tror jeg det ordner seg, sier Wattne.

Forsiktig Bredo

Finn Bredo Olsen er på sin side mer forsiktig når det kommer til lovnad om opprykk - men utelukker det ikke.

– Målet er å ligge over midten en plass, så får vi se om vi er med i opprykkstriden når sesongen er på hell. Men å si at vi rykker opp basert på at vi har størst budsjett er helt feil. Som kubb er vi ikke klar for 1. divisjon basert på økonomien.

Lyn har vist flere gode resultater på banen i vinter, men Bredo understreker at det må et betydelig økonomisk løft til om Lyn skal etablere seg i 1. divisjon.

– Man trenger en 20-30 millioner for å holde og etablere seg i 1. divisjon, er Bredos dom.

Annonsebilag