RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er lurt av SOS Rasisme

– Dette er svindel, sier Lise Nikita Stefferud og Ingvild Alsø som etter to og en halv måned ikke har fått penger for dugnadsjobben de gjorde for SOS Rasisme.

BJØRNHOLT/LAMBERTSETER/BØLER: Den 3. januar i år var jentene, som går i andre klasse på Bjørnholt videregående skole, med og hjalp noen russevenner med å jobbe dugnad på varetellingen til Smart Club på Alna. Opplegget var organisert gjennom SOS Rasisme, som skulle videreformidle pengene fra Smart Club.

Jentene og russelaget ble lovet pengene i slutten av januar. Tirsdag 16. mars var pengene ennå ikke kommet.

– Vi ringer SOS Rasisme og får bare frekke svar om at vi bare skulle drite i pengene, så endrer de forklaring og sier de ikke har fått personopplysninger, så sier de at de ikke har fått pengene fra Smart Club, sier Lise Nikita og Ingvild opprørte.

Lokallag?

Det er viktig å presisere at SOS Rasisme ikke har lovet penger direkte til jentene.De skulle skulle få betalt via russevennene. Men når SOS Rasisme ikke betaler ut pengene til russevennene får heller ikke jentene pengene de skulle hatt for jobben.

SOS Rasisme sier russegjengen er et lokallag av SOS Rasisme og at alle inntektene for dugnadsinnsatsen deres skal gå til lokallaget.

LES SAKEN: – Regner med å ha ryddet opp i løpet av uka

At russelaget er et lokallag i SOS Rasisme, og ikke skal få utbetalt penger, er ukjent for lederen av russegjengen som nå frykter for russetiden.

– Vi fikk tilbud fra SOS rasisme om å gjør en jobb for dem og gjør det for å tjene penger til egen russetid. Da vi jobba for dem sa de at vi skulle få penger i slutten av januar, men vi har ikke fått noe ennå, sier Jakoban Srisgantharajah på vegne av russen.

Nå begynner det å haste for russen som skulle bruke pengene på å kjøpe en van til russetiden.

– Hvis ikke pengene kommer vet jeg ikke hva vi gjør, sier han.

Jakoban Srisgantharajah bekrefter at de gjorde avtale med de to andreklassingene Lise og Ingvild om at de skulle få betalt for jobbingen. Han beklager at de ikke kan betale før SOS Rasisme gjør opp for seg.

– Skriv kontrakt

Lise og Ingvild er skuffet over en organisasjon de trodde var mer seriøs

– Det er ikke summen penger som er viktig, men prinsippet. Det går ikke an at en organisasjon som fremstår som seriøs forsøker å svindle ungdom på denne måten. Det skal ikke være nødvendig å gå til media for å få pengene vi har krav på, sier jentene.

Samtidig vil jentene advare andre ungdommer mot denne praksisen og understreker hvor viktig det er å passe på at de jobber for seriøse organisasjoner og at de skriver kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere