*Nettavisen* Nyheter.

– Vi er Oslos ess!

Oslos Urørt-kandidater er klar for å vinne finalen fredag.

BJERKE: Gutta i Oslo Ess vet forskjellen på å skyte med hagle og rifle. Det er derfor de synger på norsk.

– Navnet spiller på at vi er fire tøffinger fra rockemiljøet i Oslo samla i ett rockeband. Her har du essene, ler Åsmund Lande, vokalist og gitarist i fremadstormende Oslo Ess.

SE BILDER: Oslo Ess på Bjeke travbane

Urørt og Øya

Store ord til tross: Du skjønner fort at disse gutta er alt annet enn arrogante selv om de ble booka til Øya umiddelbart etter sin andre liveopptreden i mai 2010. I august 2011 står de igjen på en scene i Middelalderparken. Denne gangen på en som er større.

– Det er helt utrolig! Jeg tror ikke mange før oss har rukket å bli booka to ganger på Øya før førsteplata kommer, stråler Åsmund.

Med tilgjengelig punkrock, tekster på norsk og energiske liveopptredener, har oslobandet overbevist både bransjefolk og publikum på relativt kort tid. I februar står by:Larm på programmet og 26. mars er det duket for slippfest på John Dee. Aller først skal Oslo Ess konkurrere om tittelen Årets Urørt som eneste osloband i konkurranse med blant annet Honningbarna fra Kristiansand og en rekke bergensband.

– Oslo er som en salat med mange forskjellige ingredienser. Vi får håpe at folk fra hele byen stemmer på oss, sier bassist Knut-Oscar Nymo.

Gutta understreker likevel at det først og fremst er en ære å være blant de fem finalistene. De gleder seg stort til å ta turen fra Oslo S til Trondheim for å spille etter mye tid i studio.

– Vi er som bikkjer i et hundespann! Vi sitter på bøttevis med uforløst energi og gleder oss ekstremt til å spille for publikum i tida fremover, sier Åsmund ivrig.

STEM PÅ OSLO ESS PÅ P3S URØRT-SIDER

Treffer hardt

Blant lovordene som hagler over Oslo Ess i disse dager, er det at de får norsk til å høres kult ut en gjenganger. Selv var gutta aldri i tvil om hvilket språk de ville synge på.

– Å synge på engelsk er som å skyte med hagle - du treffer flere. Å synge på norsk er som å skyte med rifle- når du først treffer, treffer du mye hardere. På den annen side er det mer utfordrende å lage låter på norsk, en kul linje blir enda kulere, mens en dårlig blir dobbelt så kjip på norsk, forklarer Peter Larsson.

Oldemors drøm

Selv om Oslo Ess først begynte å spille live i 2010, er de fire bandmedlemmene langt fra noen rockenoviser. Så lenge de kan huske har musikken vært hovedpasjonen. Flere av dem spiller også i andre band ved siden av.

– Det er urolig digg å kunne lage akkurat den musikken jeg elsker, samtidig som den kan bli likt av morra mi. I Oslo Ess er det ikke fysjfysj å være kommersiell. Hvis oldemor liker plata er det helt topp, sier Peter mens Åsmund nikker ivrig:

– Vi er nok ikke noen svigermors drøm, men det er veldig deilig å ikke trenge å tøffe seg. Den biten har vi lagt på hylla. I stedet er vi jævlig flinke til å kose oss med musikken

Nettopp det å kose seg, skrive musikk mens humøret er på topp og i tillegg være kritisk samt jobbe hardt, tror Oslo Ess er noe av oppskriften for å holde lenge i gamet.

– Vi dyrker det positive og har det gøy gjennom den positive energien i uttrykk og tekster . Ikke minst er det viktig å være sultne! Og vi er fortsatt tynne gutter, ler Knut-Oscar.

SE BILDER: Oslo Ess på Bjeke travbane


Annonsebilag