RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er redde for trailerne!


FARLIGE TRAILERE: Beboerne på Ellingsrudflaten er redde for trailerne – spesielt langs Karolinerveien. De står tett langs veikanten, og er en risikofaktor nå når fotballsesongen begynner på idrettsfeltet.
FARLIGE TRAILERE: Beboerne på Ellingsrudflaten er redde for trailerne – spesielt langs Karolinerveien. De står tett langs veikanten, og er en risikofaktor nå når fotballsesongen begynner på idrettsfeltet.
Byråd Guri Melby (V) fikk klare meldinger fra beboerne på Ellingsrudflaten da hun sist uke møtte dem for å fortelle om og høre om trailerproblematikken i området.

ELLINGSRUD: Det var lokallaget til Høyre og Venstre som hadde tatt initiativet til møtet, og et 30-talls beboere benyttet anledningen til å fortelle miljø- og samferdselsbyråden om ”hvor skoen trykker”.

Hun viste forståelse for beboernes argumenter og nærmest beklaget at et stort problem går ut over et lite lokalsamfunn.

Hun ble mer og mer på de fremmøttes side da hun fikk høre hvordan hverdagen med trailere oppleves. Men hun var også veldig klar på at det ikke bare er kommunens ansvar å få ordet opp. Hun vil gjerne se at Oslo kommune selv kan ansvar for skilting og ikke politiet.

– Men nå har vi fått på plass en arbeidsgruppe som skal se på hele trailerproblematikken, og denne er bredt sammensatt, sa Melby.

Første skritt

For noen uker siden kunne byråden selv være med på hallelulja-arrangement da det ble markert p-forbud på utfartsparkeringsplassen.

– Dette var første skritt på veien med å få orden på trailerproblematikken, sa hun.

Men hun ble raskt fortalt at ”løsningen” ikke var fullgod. Flere understreket at skiltingen ikke klart nok forteller om p-forbud for trailere her.

Les også: P-forbud også i Karolinerveien

Les også: Skiltene skal bort igjen

Farlig vei

Det som nå skremmer beboerne mest, er parkeringen langs Karolinerveien. For her har det kommet enda flere trailere og hengere, og nå begynner fotballsesongen med mange barn til og fra banene.

– Det var jubel da vi så p-forbud-skiltene kom på plass her, men den gleden var kortvarig, kommenterte både Bente Dørum på ridesenteret og beboer Anne Fjetland.

– Det er vel bare et spørsmål om tid før det skjer en ulykke her, sa sistnevnte.

Les også: Nå skal trailerne vekk fra Ellingsrudflaten

Bussdeponi

Og enda verre blir det om det blir bussdeponi på Trommeltomten, kommenterte mange.

De sa klart ifra at de ikke mener det går an å legge en bussplass i Lørenskog med belastningen på veien i Oslo.

På det snaut to timer lange møtet var det mange signaler byråden fikk med seg. Og hun ble takket for sitt ”mot” ved å møte opp og ta ”kjeften” fra beboerne. Ikke alle politikere som har vilje til det.

Konklusjonen må derfor være at byråd Guri Melby (V) har nok å arbeide videre med og formidle til kommunens samarbeidspartnere for å få løst trailerparkerings-problematikken.

Les også: 30 km/t og fartshumper skal hindre trailerparkering

Les også: Trailer satt bom fast på jordet
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere