RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er tjent med mindre kontanter i omløp


KONTANTLØST I BANKEN: Nå må man ta turen innom minibanken for å få ut kontanter. Hos DnB på Vinderen og på Ullvål er det slutt på kontanter i filialen. Fra venstre: Finansrådgiver Arve Grønvold, finansrådgiver Benedicte Øverås og banksjef Britt Øvretvedt.
KONTANTLØST I BANKEN: Nå må man ta turen innom minibanken for å få ut kontanter. Hos DnB på Vinderen og på Ullvål er det slutt på kontanter i filialen. Fra venstre: Finansrådgiver Arve Grønvold, finansrådgiver Benedicte Øverås og banksjef Britt Øvretvedt.
Nå kan du ikke lenger ta ut kontanter i DnBs bankfilialer på Vinderen og Ullevål. Banksjef Britt Øvretvedt lover minibank-hjelp til dem som trenger det.

VINDEREN/ULLEVÅL: – Kundeadferden har endret seg ekstremt raskt. Folk flest er nesten aldri innom bankfilialen for å få utført betalingsformidlingstjenester, og de bruker langt mindre kontanter enn før, sier banksjef Øvretvedt.

Halvert på få år

Siden 2008 har antall innskudd og uttak av kontanter blitt redusert med cirka 50 prosent i DNB på Ullevål og Vinderen.

Bankkort, nettbank og mobilbank har tatt over. Overføring av penger mellom egne konti gjøres raskt og enkelt via sms og regninger betales til alle døgnets tider via nett.

– Nettopp derfor har de fleste bankers filialer sluttet å ta imot eller levere ut kontanter over skranke. Mynttelleren vil vi fortsatt ha slik at alle, store og små, kan komme å tømme sparebøssene sine, sier Øvretvedt.

At det stadig brukes mindre kontanter og at folk flest betaler med kort i butikkene, ser banksjefen som positivt.

– Hele samfunnet er faktisk tjent med at det er mindre kontanter i omløp. Mindre kontantbetaling bidrar godt i kampen mot blant annet hvitvasking og økonomisk kriminalitet.

Samtidig har vi mindre kontanter i lommer, lommebøker og vesker, som bidrar til at færre blir utsatt for ran, så betal med kort der det er mulig. Bare vent, snart vil du også kunne betale med mobiltelefonen, opplyser banksjefen.

Tilbyr hjelp

Øvretvedt sier at det for det meste er eldre mennesker som fremdeles tar turen til banken for å ta ut kontanter. Hun minner om at de ansatte i banken gjerne hjelper til med uttak i minibanken, hvis det er ønskelig.

– Samtidig oppfordrer vi interesserte til å komme innom bankfilialen for å få demonstrert nye og mer effektive tjenester tilpasset kundenes behov. Mye har skjedd de siste årene, sier Øvretvedt til Akersposten og Nordre Aker Budstikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere