RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er veldig letta og glad


Sagene kirke åpnes igjen 10. oktober. ARKIVFOTO
Sagene kirke åpnes igjen 10. oktober. ARKIVFOTO
10.10.10 blir en magisk dato for Sagene menighet. Da gjenåpner kirka igjen etter nesten fem år i eksil.

SAGENE: – Vi har fått klarsignal. om denne datoen nå og det er det vi jobber utfra, sier menighetsforvalter, Tove Marit Halse.

Sagene kirke ble stengt i desember 2005, etter at det ble funnet så mye råte i taket at det var fare for at det skulle rase sammen. Siden den gang har det blitt funnet flere skader på kirka, og både dette og andre omstendigheter har ført til stadige utsettelser av gjenåpninga.

Nå ligger det imildertid an til en feståpning 10. oktober.

– De har sagt at kirka skal være klar allerede til sommeren, men så har vi gitt det et par måneder ekstra, for å være sikre, sier Halse, som er lykkelig over at det endelig ser ut til å gå mot en gjenåpning.

– Vi er veldig letta og glad. Vi hadde ikke holdt ut flere utsettelser nå. Det har jo vært veldig mange usikkerhetsmomenter, så jeg skjønner at det har vært vanskelig å gi oss en dato tidligere, men nå er vi bare glad, sier hun.

Konkurs

Ved juletider i fjor fikk Sagene menighet kanskje det største tilbakeslaget i prosessen. Da gikk nemlig hovedentrepenøren konkurs, og etterlot seg en lang rekke påbegynte arbeider. Kirka ble igjen stengt på ubestemt tid.

– Da de gikk konkurs så sto det egentlig veldig mye igjen. De hadde begynt på alt uten å fullføre noe annet enn taket. Det vil si at både vinuder, vegger, sanitærforhold og rehabilitering av alt det elektriske sto uferdig. Men nå har vi fått inn nye og er i gang igjen, forteller Halse.

Mangler én million kroner

Konkursen ble imidlertid dyr. Ekstra kostnader og økte priser førte til at rehabiliteringa ble hele tre millioner kroner dyrere. Kirkelig Fellesråd klarte å stable to millioner kroner på beina, men fortsatt mangler én million. Det betyr at noe blir satt på vent.

– Det betyr at vi må utsette noe, blant annet et handicaptoalett, benker som egentlig skulle blitt pusset opp, blir nok nå bare blir satt tilbake og vi må utsette noen glassdører mellom kirkerommet og våpenhuset. I tillegg er det snakk om noen malearbeider, men dette blir ikke i selve kirkerommet, sier Halse.

– Vil dette bli gjort senere?

– Ja, særlig de tingene somvivirkelig ønsker og spesielt da handicaptoalett, det må jo gjøres. Det er derfor vi sier at dette står heller på en «dette har vi utsatt-liste!» enn «dette må vi kutte- liste», forteller Halse.

Vil ha med deg på laget

Men nå ønsker menigheten først og fremst å ha fokus på den gledelige nyheten, nemlig åpningsdagen 10. oktober. Og til det vil de ha nærmiljøet med på laget.

Førstkommende tirsdag inviterer de derfor til «Idé- og myldrekveld», der de vil ha folk fra nabolaget til å komme med ideer og innspill til hva som kan gjøres i forbindelse med åpninga.

– Vi ønsker rett og slett å gå litt bredt ut i forhold til åpningen. Vi vil ha med frivillige og la ideene sprute litt. Hvis det er enkeltpersoner som har lyst og anledning til å bidra, så vil vi gjerne at de kommer, sier Halse, som ikke begrenser feiringa til selve åpningsdatoen.

– Vi vil jo gjerne ha en «jubelperiode», for å markere at nå er vi i gang igjen. Vi vil jo gjerne slå litt på stortromma også i forhold til hvordan vi markerer oss i forhold til lokalsamfunnet her på Sagene.

– Og hva skjer den 10. oktober?

– På åpningsdagen blir det åpningsgudstjeneste som vil bli flott tilrettelagt og en god kirkekaffe med innbudte gjester, sier Halse.

Idékvelden holdes i Ila kirke (Søren Jaabæks gate 5), tirsdag 13. april klokka 18 og er åpen for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere