RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi er verst i Europa


Svært få lot bilen stå i helga, på tross av instendig oppfordring fra Statens Vegvesen. Nå vil SV ha strakstiltak mot forurensing i hovedstaden.
Svært få lot bilen stå i helga, på tross av instendig oppfordring fra Statens Vegvesen. Nå vil SV ha strakstiltak mot forurensing i hovedstaden. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Sviktende kollektivtilbud er årsaken til at vi ikke lar bilen stå, mener våre lesere. Nå krever SV tiltak for å hindre mer forurensing.

OSLO:«Gi folk et skikkelig kollektivtilbud med muligheter for sitteplass, så kanskje folk faktisk vil vurdere å la bilen stå», sier en av våre lesere.

Den siste tiden har det vært en stor økning i forurensing over Oslo, takket være økt bilbruk i kombinasjon med kulde. Før helga ba Statens Vegvesen folk om å la bilen stå, men det var det svært få som lyttet til.

LES OGSÅ: Dårlig luftkvalitetet det blåser vi i

Kjørte like mye som før

Målinger viser at biltrafikken i Oslo var like stor, også etter oppfordringen.

Nå krever SV at byrådet innfører strakstiltak. Andreas Behring (SV) mener sist helg med all tydelighet viser at Oslo trenger slike akuttiltak mot luftforurensning fra trafikk.

– Nå er det verre i Oslo enn i Bergen. Vi er verst i Europa. Tirsdag og ønsdag var luften helsefarlig. Da må vi gjøre noe, sier Behring.

Han ønsker mye større kapasitet på kollektivtrafikken i helgene, og støtter dermed flere leserkommentarer dittOslo har fått den siste tiden.

STATENS VEGVESEN: La bilen stå i kulda

Vil begrense antall bilder

Behring ønsker blant annet å avgi ett av feltene på motorveiene til kollektivtrafikk. Han vil ha 60-grense på alle motorveier. Og han er åpen for å begrense antall biler i de områdene som er verst utsatt.

– Da snakkr vi om indre by, om nedre del av Groruddalen og om Manglerud-området, sier Behring.

Regjeringen har latt det være opp til hver enkelt kommune om man skal sette inn akuttiltak. Også så drastisk som å innføre fullstendig bilforbud.

Behring mener man nå bør ta denne muligheten.

– Oslo har fått lov til å sette inn tiltak. det bør vi gjøre. Kommunen kan sprerre av kommunale parkeringsplasser. Og vi bør også drøfte å kun tillate biler med oddetall på enkelte tidspukt og partall til andre tider, sier Behring.

Han tror det nå er flertall i bystyret for å gjøre noe akutt.

– Byrådet burde ha behandlet et forslag vi kom med i januar i år. Men jeg tror vi kan få til noe i år likevel for å begrense galskapen, sier Behring.

Han mener det er helt urimelig at folk tvinges til å være inne fordi politikerne ikke setter inn noen tiltak men bare venter på at vinden skal komme.

SYNES DU OSLO BØR INNFØRE AKUTTILTAK MOT FORURENSING? KOMMENTER SAKEN UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere