*Nettavisen* Nyheter.

– Vi får en vanskelig jobb

MÅ KUTTE: Fungerende BU-leder Steinar Andersen (Ap) mener kuttene i budsjettforslaget vil gå ut over tjenester til barn, unge og eldre.

Bydel Nordstrand må trolig kutte nesten 17 millioner mer enn planlagt til neste år. Steinar Andersen mener det blir svært utfordrende.

Klikk på bildet for å forstørre.

BYDELSDIREKTØR: Tove Heggen Larsen

NORDSTRAND: Bydel Nordstrand får et realkutt på 17,3 millioner kroner, men ender trolig opp med et kutt på rundt 28 millioner kroner når andre reduksjoner er regnet med etter at byrådet la fram sitt budsjettforslag onsdag.Fungerende BU-leder Steinar Andersen (Ap) spår et vanskelig år for bydelen.

– I vår økonomiplan er det lagt inn en realreduksjon på cirka 12 millioner i 2013. Så bydelen får utfordringer i budsjettprosessen med nesten 17 millioner kroner mer å redusere enn vi har forutsatt, sier Andersen som understreker at han uttaler seg som fungerende BU-leder og ikke partipolitiker.

LES OGSÅ: Dette mener BU-lederne og bydelsdirektørene i Søndre Nordstrand og Østensjø.

Store utfordringer

Han tror det blir utfordrende å lever de ikke lovpålagte tilbud til bydelens befolkning.

– Både administrasjon og bydelsutvalget vil få en særlig vanskelig jobb og store utfordringer i denne høstens budsjettarbeid. Vi må prøve å finne mulig steder å kutte som ikke går ut over det lovpålagte tjenestetilbudet til barn, ungdom og eldre. Ingen tanke er for dum og det er viktig å mane partiene til samarbeid slik at vi kanskje kan klare dette med et nødskrik, sier Andersen.

Mer enn forutsatt

Bydelsdirektør Tove Heggen Larsen tror det blir et tøft og krevende år.

– Bydelen får en vesentlig større budsjettreduksjon enn forutsatt. En realreduksjon på 28,1 mill kroner vil si en økt utfordring på 16,8 mill kr mer enn hva vi har forutsatt, sier Tove Heggen Larsen.

Les også: Får 50 millioner til kirke

Hun mener både administrasjonen og bydelsutvalget vil få en vanskelig jobb og store utfordringer i høstens budsjettprosess.

– Vi må utarbeide et budsjett slik at Bydel Nordstrand fortsatt skal være en god bydel å leve og arbeide i. Med det gode samarbeidet vi allerede har mellom administrativ og politisk ledelse i bydelen har jeg god tro på at vi får til best mulige løsninger ut av den allerede pågående prosessen, sier Tove Heggen Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.