anders.auberg@dittoslo.no "/>

*Nettavisen* Nyheter.

– Vi fikk ned kriminaliteten

Veggmalerier var en del av senteret, men har i ettertid blitt tagget over. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG

Bjørn Hallme var styreleder i Haugenstua borettslag da Hamayoon Karamat ville gi ungdommen et tilbud i 2001. – Vi klarte å få ned mye av kriminaliteten, sier Hallme.

HAUGENSTUA: Ungdomssenteret på Haugenstua er ikke lenger i drift. Da det startet opp i 2001 var visjonen å holde det lokalt og hjelpe ungdommen som ikke passet inn andre steder. I følge Hamayoon Karamat har mange av ungdommene han jobbet med på senteret skaffet seg gode jobber eller studier i dag. Han mener han gjorde en forskjell. Tidligere styreleder Bjørn Hallme er enig.

– Det var en del ungdom som var rotløse, som ikke ble tilfredstilt av idrettslag og sånt. Og vi klarte å få ned ungdomskriminaliteten, sier han.

Les også: Hærverk og forfall på Haugenstua ungdomssenter

Tenderer til repetisjon

Ungdomssenteret i bomberommet var et samarbeidsprosjekt mellom Karamat, borettslaget, bydel og politiet.

– Vi hadde god kontakt med politiet, og de var veldig positive til ungdomssenteret. Vi fikk mye oppmerksomhet utenfor bydelens grenser, men dessverre har det ikke blitt prioritert av de to seneste styrene i borettslaget, sier Hallme.

Nå sitter Hallme i bydelsutvalget, og ser selv at kriminaliteten blomstrer opp igjen.

– Det var mye hasj på Haugenstua før Karamat startet opp i 2001, og vi gjorde en forskjell. Nå er det på vei tilbake, sier Bjørn Hallme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.