– Vi føler oss som rene ungdommen

HJERTESAK: Varaordfører Aud Kvalbein (Krf) gratulerer OOF med 75 års dagen og forteller at det å bevare naturen er hennes varme hjertesak.ALLE FOTO: PEGAH NIKU

HJERTESAK: Varaordfører Aud Kvalbein (Krf) gratulerer OOF med 75 års dagen og forteller at det å bevare naturen er hennes varme hjertesak.ALLE FOTO: PEGAH NIKU

Den store dagen ble feiret med gode ord, champagne, kanepeer på Oslo Rådhus.

BØLERGUTT: Hans Petter Aas, leder i OOF har bodd på Bøler siden 1974 og synes det er hyggelig å feire organisasjonens 75-års dag.

BOK SOM TAKK: Jon Gangdal overrekker boken sin «Drømmen om marka» til Aud Kvalbein (Krf) som takk for innsatsen for å bevare marka.

JON GANGDAL

OSLO RÅDHUS: Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) er et interkommunalt friluftsråd som har som formål å arbeide for friluftsliv og naturvern og sikring og bruk av friluftsområder. OOF foreslo markagrensen i 1938, og har siden den gang særlig arbeidet som paraplyorgaisasjon for bevaring av Marka.

– Hjertelig gratulerer med 75 års jubileum, sier varaordfører Aud Kvalbein (Krf).

– Det er min varme hjertesak å bevare naturen.

– Jeg er opptatt av å bevare naturen i Oslo for det gjør byen sterkere, men utfordringen er å gjøre dette samtidig som befolkningsveksten øker og man trenger og bygge ut byen, sier Kvarheim og påpeker at nettopp derfor er OOF en svært viktig instans.

Historiske røtter

– Historisk sett og har vi alltid brukt naturen her i Norge. Vi har aldri bodd i landsbyer, men på gårder spredt utover.

–Vi liker oss i skogen, på fjellet og vi liker oss på sjøen

– Naturen er en viktig del av det å være norsk, sier Kvalbein og forteller en historie fra Turistforeningen som har gjort inntrykk på henne.

– Jeg møtte en innvandrerfamilie for noen år tilbake som hadde strevd med å tilpasse seg i Norge. Men de fortalte meg at først etter å ha begynt å ta i bruk naturen sånn som ossnordmenn så hadde de begynt og trives med å bo i Norge.

Stolt over Oslo

Lederen i OOF, Hans Petter Aas leder har bodd nær marka på Bøler siden 1974. Han synes det er flott at organisasjonen fyller 75 år.

– Det er en stor dag for oss i dag og det er veldig hyggelig å komme hit til Rådhuset, sier Aas til Nordstrands Blad.

– Jeg er stolt over at vi har en så flott by som Oslo.

– 75 år er lenge, men vi føler oss som rene ungdommen, fleiper Aas og viser til at det går ann å bli god og gammel med friluftsliv.

– Vi har med oss en her idag som er 97 år gammel og som er et levende bevis på at friluftaktive mennesker bærer seg godt, sier Aas og peker på at psykisk og fysisk helse går hånd i hånd.

Bok om Oslomarka

Også forfatter av boken «Drømmen om marka- 100 års kamp for friluftsliv» Jon Gangdal var til stede på Rådhuset. Han ville overrekke boken sin personlig til Kvalbein som en takk for den jobben som er gjort og gjøres for å bevare Marka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.