RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi går med Kristus gjennom byen


I bønn og meditasjon gjennom Oslos påskestille gater. En påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv og i Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.
I bønn og meditasjon gjennom Oslos påskestille gater. En påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv og i Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.
Med tiggere og turister som tilskuere går korsvandrerne gjennom byens påskestille gater. Synger påskesalmer og ber for de fattige.

SENTRUM: Korsvandringen er en påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv, og i Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.

Et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og representanter fra Oslo Domkirke, Frelsesarmeen og flere andre kirkesamfunn.

De fattige

I de nesten bilfrie gatene er det stort sett turister, blackpackere og noen få rumenske tigger som nyter finværet og som litt forundret viker til side for den syngende prosesjon.

– I korsvandringen går vi med Kristus gjennom byen, sier gateprest i Kirkens Bymisjon, Carl Petter Opsahl, som leder vandringen.

Det siste årets nyhetsbilde har satt sitt preg på vandringen.

I år ber vi spesielt for sivilbefolkningen i Egypt, Libya og Elfenbenskysten, for tsunamiens ofre i Japan og mennesker på flukt fra borgerkriger. Vi ber også for menneskene i vår by, spesielt for byens barn og byens gjester, som papirløse migranter og rom- folket, sier Opsahl.

Fellesskap

Også i år startet korsvandringen ved Rådhuskaia, og stoppet blant annet ved Oslo rådhus, Nationaltheatret, Universitetsplassen og Stortinget, en tur innom Oslo S før den ender i Oslo Domkirke der korset legges ned og dekkes av roser.

– For meg er korsvandringen en sterk opplevelse av fellesskap. Et økumenisk fellesskap, sier Johanna Eike som bor på Nordstrand.

– Er nå først og fremst sammen med mor, men synes dette er en fin måte å synliggjøre påskens budskap på, sier Johannas sønn Eirik Off.

Med seg på vandringen har de også Ozzy. En ganske så sjelden hund. En utdannet servicehund, en av 21 i hele Norge. Og som matmor Johanna tydelig trives i lag med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere