*Nettavisen* Nyheter.

– Vi går med Kristus gjennom byen

I bønn og meditasjon gjennom Oslos påskestille gater. En påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv og i Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.

Med tiggere og turister som tilskuere går korsvandrerne gjennom byens påskestille gater. Synger påskesalmer og ber for de fattige.

Klikk på bildet for å forstørre.

Johanna Eike og sønnen Erik Off fra Nordstrand har fulgt korsvandringen rundt om i byen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Korset bæres gjennom sentrum mens følget synger påskesalmer.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Klikk på bildet for å forstørre.

I trappen foran Sentralbanestasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved Oslo S

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved Oslo S

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved Domkirken

Klikk på bildet for å forstørre.

Ned Karl Johan

Klikk på bildet for å forstørre.

En stille prosesjon

SENTRUM: Korsvandringen er en påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv, og i Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.

Et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og representanter fra Oslo Domkirke, Frelsesarmeen og flere andre kirkesamfunn.

De fattige

I de nesten bilfrie gatene er det stort sett turister, blackpackere og noen få rumenske tigger som nyter finværet og som litt forundret viker til side for den syngende prosesjon.

– I korsvandringen går vi med Kristus gjennom byen, sier gateprest i Kirkens Bymisjon, Carl Petter Opsahl, som leder vandringen.

Det siste årets nyhetsbilde har satt sitt preg på vandringen.

I år ber vi spesielt for sivilbefolkningen i Egypt, Libya og Elfenbenskysten, for tsunamiens ofre i Japan og mennesker på flukt fra borgerkriger. Vi ber også for menneskene i vår by, spesielt for byens barn og byens gjester, som papirløse migranter og rom- folket, sier Opsahl.

Fellesskap

Også i år startet korsvandringen ved Rådhuskaia, og stoppet blant annet ved Oslo rådhus, Nationaltheatret, Universitetsplassen og Stortinget, en tur innom Oslo S før den ender i Oslo Domkirke der korset legges ned og dekkes av roser.

– For meg er korsvandringen en sterk opplevelse av fellesskap. Et økumenisk fellesskap, sier Johanna Eike som bor på Nordstrand.

– Er nå først og fremst sammen med mor, men synes dette er en fin måte å synliggjøre påskens budskap på, sier Johannas sønn Eirik Off.

Med seg på vandringen har de også Ozzy. En ganske så sjelden hund. En utdannet servicehund, en av 21 i hele Norge. Og som matmor Johanna tydelig trives i lag med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag