RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi gikk Hellner-bakken på ett minutt

Søndag stilte 9226 deltakere på startstreken til «Barnas VM-dag», en uke etter at ski-VM ble avsluttet. Aldri før har så mange deltatt i det årlige Holmenkollrennet for barn.

HOLMENKOLLEN: Tilstede i målområdet var dittOslo.nos utsendte, og det var tydelig at ski-VM hadde inspirert tusenvis av barn.

– Vi gikk Hellner-bakken på ett minutt. Skiene var bra og vi ble ikke så veldig slitne, selv om vi skøytet ganske fort, sier Jonatan Sogn (8).

Sammen med broren Benjamin og kameratene Kristoffer Frigstad (8) og Didrik Syversen (8), hadde han tatt turen fra Nordstrand til Holmenkollen søndag, tydelig inspirert av at ski-VM nylig gikk i de samme løypene. Men til tross for at Sogn-brødrene har svensk mor, var det liten tvil om hvem som var den store helten i VM.

– Vi heiet på Sverige også, men hvis vi må velge mellom Hellner og Northug, så må det bli Northug, sier Benjamin Sogn (10).

– Slik vi vil ha det

– I dag går jeg bare rundt og gliser. Det er så fantastisk å se så mange barn her bare en uke etter at den samme arenaen huset verdenseliten. Det er akkurat slik vi vil ha det, tusenvis av barn på ski og full aktivitet i anlegget, sier arrangør og generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.

Hun er sikker på at VM har inspirert enda flere barn til å komme seg ut på ski, og retter en stor takk til de 400 frivillige og til alle ansatte som igjen har mobilisert til VM-innsats.

– Når jeg ser så mange glade barn på ski, da er det verdt alt strevet, legger prosjektleder i Skiforeningen Ida Elvestad til.

Hun forteller at den tidligere deltagerrekorden på Barnas Holmenkolldag var fra 2002, da det var 9175 barn som hadde kjøpt startnummer.

Har skapt skiglede

Det årlige arrangementet, som vanligvis går under navnet «Barnas Holmenkolldag», var samtidig avslutningen på prosjektet «Aktiv til ski-VM», et samarbeidsprosjekt mellom Skiforeningen, Skiforbundet og ski-VM.

– 200 000 barn har vært i aktivitet gjennom «Aktiv til ski-VM» i vinter, og dette ble en fantastisk avslutning på prosjektet. Det er tydelig at vi har oppnådd målet om å skape skiglede når jeg har sett alle barna her i dag. Dette har vært veldig morsomt å jobbe med, sier prosjektleder Håkon N. Dahl.

Nordstrand godt representert

I målområdet i Holmenkollen traff dittOslo.no flere barn fra Nordstrand-området. To av disse var David Kværner-Andersen (9) og Edward Kling (8), som var godt fornøyde etter å ha gått Elg-løypa (3 km) to ganger.

– Det var veldig gøy å gå i dag. Pappa hadde smurt skiene, og de kan jeg ikke klage på, sier David med et smil.

– Jeg hadde ikke smøring på skiene, men det gikk bra likevel, forteller Edward, tydelig stolt, med medaljen hengende rundt halsen.

Gikk seg bort

Marius Prestrud var en annen Nordstrand-gutt som fikk gå i Petter Northugs spor søndag formiddag. Skituren ble imidlertid noe lenger enn planlagt.

– Jeg skulle gå VM-maskotens løype på 3,5 kilometer, men gikk meg bort. Plutselig var alle de andre barna borte og jeg så bare vanlige folk som var ute på søndagstur. Men det var gøy å gå, selv om det ble litt langt, forteller Marius, som går aktivt langrenn for Rustad IL.

På venninnetur

Det var imidlertid ikke alle som var like opptatt av å komme seg gjennom løypa på kortest mulig tid. Thea Emilie Becher Thuesen (10) fra Røa hadde tatt med seg venninnen Martine Malmo Knutsen (12) fra Oppegård, til Holmenkollen.

– Det var veldig koselig å gå på ski med sin aller beste venninne. Det var mange barn i løypa, så det ble litt kø. Men det gjorde ikke noe, sier Thea Emilie.

Jentene hadde som de fleste andre barna i Holmenkollen søndag, fulgt med på ski-VM.

– Jeg så litt på VM på TV. Marit Bjørgen er favoritten, hun var veldig god, sier Martine.

Fikk fart på skiene etterhvert

Ellen Jørstad Sulebak husket også best Marit Bjørgens prestasjoner i VM. 7-åringen innrømmet at hun ble litt sliten etter å ha gått Elgløypa, muligens på grunn av en liten smørebom.

– Skiene var litt glatte i starten, men det ble bedre etter hvert. Men det var morsomt å gå på ski her, sier Ellen.

Broren Stian (10), som trener langrenn hver tirsdag og torsdag, hadde like gjerne gått den lengste løypa to ganger.

– Det gikk litt tregt på førsterunden, men jeg fikk fart på skiene etter halvgått løp. Skiene var nyglidet, så det gikk fort unna, sier Stian, og legger til at det store forbildet er Petter Northug.

Vanskelige smøreforhold

Alba Youmans Feinberg fra Slemdal hadde gått lite på ski før hun prøvde seg i VM-løypene.

– Jeg falt en del, men det var nok også fordi skiene kladdet en del. Det var vanskelige smøreforhold i dag, sier 9-åringen.

Hun fikk imidlertid moralsk støtte av de to mer skivante venninnene Rebecka Næss Bathe (11) og Tara Celine Haltland Flø (10).

– Det var veldig gøy å gå over målstreken når «We are the champions» ble spilt på høyttalerne, sier Rebecka.

– Nå skal vi bort å prøve forskjellige leker i aktivitetsområdet, legger Tara Celine til.
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere