*Nettavisen* Nyheter.

– Vi gjør ikke annet enn jobben vår

Ansatte på Mega på Møllhausen torg på Hoff løfter sjefen sin i været, Årets kjøpmann Truls Dedekam. Foto: Foto: Lena S. Heckendorn

– Jeg har en urokkelig tro på basic butikkdrift, sier sjefen for Coop Mega, Truls Dedekam – kåret til Årets kjøpmann.

HOFF: Handelsbladet FK har for ellevte gang kåret Årets kjøpmann i Norge, og det er en glad prisvinner vi snakker med på Coop Mega Skøyen (Møllhausen torg).

– Vi gjør ikke annet enn jobben vår, sier Truls Dedekam når vi gratulerer ham med den flotte utmerkelsen. Han er veldig glad for at butikken, som nå i oktober har eksistert i seks år, er blitt lagt merke til.

Skal være strøkent

– Vi jobber for å ha en strøken butikk med varer i alle hyller til en hver tid. Hyllene skal også være rene. Dette er noe jeg er opptatt av å få de ansatte med på, sier Dedekam.

– De ansatte på Mega Skøyen er veldig blide! sier vi.

– Når jeg snakker med de ansatte første gang, legger jeg vekt på at de skal ha det moro på jobb. Det skal være lov å fleipe, også ute i butikken. Det får de høre fra dag én, sier kjøpmannen.

Fra Handelsbladet FK får vi vite at Årets kjøpmann har holdt fokus og levert resultater i alle år. I fjor nådde butikken på Skøyen en omsetning på 127 millioner, en vekst på hele 9 prosent sammenlignet med 2008, og en økning på over 50 millioner fra første fulle driftsår i 2005. Siste års økning kommer til tross for at butikken er omgitt av flere konkurrenter, og i en periode med sterkt fokus på lavpris i dagligvarebransjen.

– Denne prisen henger virkelig høyt. Det er utrolig mange dyktige kjøpmenn i Norge, så det å stå på toppen er godt for selvsikkerheten, sier Dedekam til Handelsbladet FK.

Og æren deler han med sine rundt 60 ansatte.

– Dette hadde jeg aldri greid uten dem, slår han fast.

Juryen fremhever Dedekams forhold til de ansatte:

«Årets kjøpmann har en god atmosfære i butikken, han får de ansatte til å trekke i lag og kundene til å komme tilbake – gang etter gang», skriver juryen.

– Vel fortjent

I samme blad kan vi lese at Dedekam er både motiverende og inkluderende.

– Dette er vel fortjent, sier Inger-Johanne Reiholm, som har jobbet sammen med Truls siden butikken åpnet for snart seks år siden.

– Han krever mye, men motiverer deg samtidig til hele tiden å yte ditt beste, og gir deg muligheter. Han har alltid vært et forbilde for meg med sin lederstil, sier assisterende butikksjef Eivind Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.