*Nettavisen* Nyheter.

– Vi håper på eget basseng

HÅPER: Rektor Gro K. Nordstrand er fremdeles optimist og håper at Ruseløkka skoles basseng vil bli rehabilitert. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det sier rektor Gro K. Nordstrand som forteller at lite er nytt i saken om rehabilitering av skolens basseng så langt.

RUSELØKKA: Lokalavisen skrev i september om skole-elevers, rektors og foreldres frustrasjon over at skolens eget basseng ikke kan taes i bruk, da det trenger en kraftig re-habilitering.

Siden Utdanningsetaten ikke har satt skolen som prioritet på rehabiliteringslisten må folket fremdeles vente på tiden hvor barna igjen kan plaske i bassenget.

Alle vil ha basseng

– Det har egentlig ikke skjedd noenting i det hele tatt. Vi ønsker dette bassenget veldig. Alle vil ha det, sier ny rektor ved skolen fra oktober i fjor Gro K. Nordstrand. Hun forteller at det ikke er lenge siden et purrebrev ble sendt til Utdanningsetaten, og at håpet fremdeles er der blant skolens administrasjon, elever og foreldre.

– Vi holder jo saken varm, så vi gir oss ikke. Det ser ikke ut som at det skjer noe foreløpig, erkjenner rektor.

Nok svømmeopplæring?

Det er foreløpig slik at elevene siden mai i fjor har måttet dra til Tøyenbadet for å få med seg den obligatoriske svømmeundervisningen.

– Det er veldig få timer og langt å reise. Spørsmålet er om det er nok til å lære seg å svømme, sier Nordstrand.

Rehabiliteringen av bassenget er estimert til nesten 8 millioner kroner, og er som sagt ikke prioritert fra Utdanningsetatens side.

–Vi bare håper på at vi får eget basseng igjen, påpeker Nordstrand.

Andre først

I et brev fra Utdanningsetaten til Ruseløkka skole datert 10.09 2010 kommer det fram at følgende skoler blir prioritert: Haukåsen, Møllergata og Rustad for reabilitering av svømmeanlegg, framfor Ruse-løkka skole.

– Så langt er ikke bassenget på Ruseløkka blitt prioritert, skriver Åsta ytre i en e-post til Lokalavisen om skolens basseng. rektor presiserer at bassenget både brukes av Ruseløkka-elever så vel som Uranienborg skole og den franske skolen. I tillegg har bydelens funkjsjonshemmede og Ruseløkka Aktivitesskole benyttet seg av bassenget som er på rundt 5 ganger 10 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag