RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Vi har en drøm

I disse dager kjemper A-landslaget i ishockey om viktige poeng i det ypperste selskap under A-VM i Latvia. Mannen med hovedansvaret kommer fra Manglerud, og er en av de største ishockeyprofilene Norge har hatt

Oslo: Roy Johansen (46) er suksesstreneren som i fjor førte Norge tilbake til A-puljen i VM. Den gang gikk B-VM av stabelen i Ungarn og takket være opprykket kan Norge nå sole seg i glansen som medlem av den ypperste eliten i verden. I hvert fall for noen uker i mai, men målet er å berge plassen med gode prestasjoner mot henholdsvis USA, Canada og Danmark.

Jeg mener absolutt at vi har gode sjanser til å gjøre det bra i VM og dermed overleve som A-nasjon. Vi har en drøm om å slå de store nasjonene og for å få til det må det presteres, ja nærmest overpresteres. Jeg anser det som heroisk dersom vi tar poeng fra USA og Canada, og mener vi har minst 50 prosent sjanse til å ta oss videre i mesterskapet, forklarer Johansen til et samlet pressekorps på ærverdige Grand Hotell i Oslo.

Et hjertesukk

Landslagssjefen benyttet også anledningen til å kommentere tingenes tilstand i norsk ishockey for øvrig.

Dersom ikke rekrutteringen blir dramatisk forbedret, spår jeg en dyster fremtid for vår sport. Det er viktig å se på hva A-nasjonene gjør og hva vi ikke gjør. De utvikler spillere gjennom klubber og landslag og er på en annen planet i forhold til oss, mener landslagssjefen, som også hevder at norsk hockey sliter med begrensede midler.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere