Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi har fått til mye

VED KORSVEI: Høyre-politiker og tidligere bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen er kommet til en korsvei. Han håper at folket vil stemme ham inn i bystyret, etter 12 år i bydelsutvalget.
VED KORSVEI: Høyre-politiker og tidligere bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen er kommet til en korsvei. Han håper at folket vil stemme ham inn i bystyret, etter 12 år i bydelsutvalget. Foto: Arkivfoto
– Til syvende og sist er det i bystyret og byrådet de endelige beslutningene fattes, sier Rune Aale-Hansen. Etter tre perioder i bydelsutvalget ser han nå mot Rådhuset.

ST. HANSHAUGEN: Aale-Hansen, som var bydelsutvalgets leder fra 2003 til 2007, fikk ett og annet øyebryn til å heve seg da han i 2010 uttalte at bydelsutvalgene burde legges ned, da de har alt for liten reell innflytelse og makt. Dette gjorde han som leder for et utvalg i Høyre, som skulle utrede fremtiden for bydelsutvalgene. Utspillet skapte mange reaksjoner, ikke minst innad i eget parti, og utvalgets konklusjonen gikk da også i mot Aale-Hansens syn på saken.

Til tross for at Aale-Hansen synes å ha mistet noe av troen på bydelsutvalgets rolle etter 12 år som representant, kan han se tilbake på en lang rekke saker han har vært med å kjempe for.

– Gjennom mange år i bydelen kan jeg med hånden på hjertet si at vi har fått til mye i bydelen. Det skyldes ikke minst at jeg har opparbeidet god kontakt med Høyres bystyrerepresentanter og byråder, sier han.

– Likevel er det tungt å jobbe fra bydelen for å få gjennom beslutninger i bystyret. Og engasjementet mitt strekker seg utover bydelens grenser. Samtidig vil jeg ta med meg erfaringene fra bydelen, sier han.

Del på Facebook

På de lokale barrikadene

Får han en plass i bystyret, lover Aale-Hansen å fortsette kampen for de lokale sakene han kjenner så godt.

– Jeg vil fortsatt være en garantist mot utbyggging av Idioten, begynner han. – Jeg vil også jobbe for at alle sykehjem i Oslo underlegges kvalitetskrav som vi har gjort med den siste konkurransutsettingen av St. Hanshaugen omsorgssenter.

– Jeg vil fortsatt være blant Høyres miljøaktivister. Noen husker sikkert Salamander-saken hvor jeg fikk med meg egen gruppe og Erling Lae på å verne salamanderne. Jeg jobbet i det stille overfor dem som besluttet, og sto forøvrig skulder ved skulder med Venstres Ola Elvestuen i saken lokalt, sier han.

At samarbeid over partigrensene er viktig, har han flere eksempler på:

– I plastsorteringssaken lyktes vi sammen med Mads Harlem lykkes å oppnå at St. Hanshaugen ble prøvebydel for plastretur - som forløper for dagens kildesortering i hele byen, sier han.

Å legge til rette for parkeringsanlegg under bakken på St. Hanshaugen og å jobbe for mer liberal skjenkepolitikk er andre av Aale-Hansens kampsaker som er interessante for St. Hanshaugens beboere.

Lytte til folket

– Som folkevalgt har jeg alltid vært opptatt av å lytte til hva beboerne er opptatt av. Derfor har jeg i min tid tatt initativ til de største folkemøtene vi har hatt i bydelen, blant annet om Bislettgata og Bislett Stadion, sier han.

– Begge deler var omfattende prosesser, men ledet frem til enstemmige vedtak og gjennomslag i bystyret. Det ser vi omsider løsningen på, her på Bislett. Noe av det jeg setter størst pris på er nettopp å ha tett og god dialog med folk.

Nå håper den tidligere bydelsutvalgslederen på ekstra stemmer, såkalte slengere og kumuleringer, ved valget, slik at han kan fortsette sitt politiske engasjement i bystyret.

Her er et lite knippe av sakene som Aale-Hansen har engasjert seg i og jobbet for de siste årene:

Håper på et "Piazza St. Hanshaugen"

En by i vekst krever nye løsninger

Vil ha flere toaletter til folket

Her vil han ha yrkesskole

Vil droppe barnehage og lage urnelund

Nå skal 21-bussen gå gjennom Bislettgata

Beboere på St. Hanshaugen blir truet av barnehageforeldre

– Beboerparkering i p-hus gir plass til sykkelveinett

– La vikingskipene bli på Bygdøy

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!