RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi har ikke blitt sjarmert av en riking


AVVISER KRITIKK: Marianne Borgen (SV) mener Rødt bruker hersketeknikker når de påstår at SV mangler kunnskaper i skulpturparksaken. Borgen avviser at partiet vil snu i saken, og mener de hele veien har vært grunnleggende positive til ideen.
AVVISER KRITIKK: Marianne Borgen (SV) mener Rødt bruker hersketeknikker når de påstår at SV mangler kunnskaper i skulpturparksaken. Borgen avviser at partiet vil snu i saken, og mener de hele veien har vært grunnleggende positive til ideen. Foto: ARKIVFOTO
Marianne Borgen (SV) avviser at partiet vil snu i skulpturpark-saken. Hun mener Rødt er frekke når de påstår at SV mangler kunnskap.

EKEBERGSKOGEN: – Vi har ikke blitt sjarmert av noen riking, slik Bjørnar Moxnes (R) påstår. Det er helt misforstått å si at vi ikke har satt oss inn i saken, sier ordførerkandidat Marianne Borgen (SV), og fortsetter:

– SV har hatt en ganske brei diskusjon og prosess i denne saken, og allerede for fire år siden uttalte vi oss positive til grunntanken om å gjøre noe med dette området, sier hun.

Del på Facebook

Før helga ble det kjent at SV ønsker å støtte byrådets forslag om skulpturpark og gondolbane til Ekebergskogen.

Det fikk Bjørnar Moxnes (R) til å se rødt.

SV har latt seg sjarmere av en riking, og går god for en puppepark uten å sette seg inn i saken, sa han til dittOslo.

– Moxnes bruker hersketeknikker

Men det avviser Borgen på det sterkeste.

– Det første som slår til meg er at Moxnes bruker tradisjonelle hersketeknikker, og at han prøver å legge holdninger i munnen på meg. Det synes jeg er ganske frekt. Man kan gjerne gå på sak, men ikke person eller å så tvil om vårt standpunkt, sier hun.

Kjenner området godt

Borgen påpeker at hun ved flere anledninger har vært på befaring i Ekebergskogen, og at hun kjenner området godt.

– Jeg kjenner området godt. og har brukt det siden jeg var ei lita jente. Riktignok er jeg oppvokst i Groruddalen, men min familie og jeg med mine barn har brukt dette området, sier hun, men vektlegger at området trenger en oppgradering.

– Jeg er helt enig med Moxnes og andre om at dette er et fantastisk område i Oslo, både parken og resten av Ekebergområdet. Men det er en skog og et område som har blitt forsømt av kommunen. Det er behov for å gjøre noe med dette stedet for at det skal bli mer attraktivt, sier hun.

Noe av skogen må fjernes

Borgen er også inneforstått med at noe av skogen må fjernes for å få til den planlagte parken.

– Moxnes viser til et intervju med meg på Kulturnytt. Det jeg kan si om det er at jeg ble intervjuet på direkten, og jeg fikk bare sagt en tredjedel av et resonnement, før jeg ble avbrutt. Det jeg prøvde å si er at ikke helle skogen skal rives, men at det vil bli endringer og forandringer, sier hun, og legger til:

– Det vil bli annerledes enn det er i dag, men vi tror det vil gjøre området enda mer spennende for flere.

Mener naturverdiene ivaretas

Borgen viser til at både Fylkesmannen og flere andre fageksperter bekrefter at det er mulig å gjennomføre parkplanene, samtidig som man verner naturverdiene.

– Er dette en forutsetning for SV?

– Vi er opptatt av å bevare både kulturen og miljøet, så når det er så klare råd fra denne type ekspertisen, så mener vi at naturverdiene er ivaretatt, sier Borgen.

Hun lover likevel at SV vil gå nøye gjennom saken når den skal behandles i august, og sier at det kan komme forslag til endringer fra SV sin side.

– Vi skal gå gjennom alle mulige detaljer i dette, og det kan være at vi foreslå endringer i detaljer. Samtidig er det viktig for meg å gjenta at vi er grunnleggende positive til dette, sier hun.

LES MER OM EKEBERGSKOGEN OG SKULPTURPARKDEBATTEN:

SV sier ja til skulpturpark

– SV har ikke snudd i skulpturparksaken

«Ekebergskogen i fare»

«Ekebergskogen må reddes»

«Det er utilgivelig å rasere Ekebergskogen»

– Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil

– La folket ha siste ord om skulpturparken

– Gammeldags å ta bort skog for å lage park

Sier ja til gondol og kvinnepark

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere