RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi har ikke lenger bare slitne biljardbord


Jenteduoen Shitsez og rapperen Son of light (midten) stilte opp gratis på Fritidsklubbenes dag.
Jenteduoen Shitsez og rapperen Son of light (midten) stilte opp gratis på Fritidsklubbenes dag. Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby
Ungdom fra hele Oslo viste frem sine talenter da «Fritidsklubbenes dag» ble arrangert foran Stortinget lørdag.

I strålende sommervær dundret musikken fra høyttalerne, mens grøntarealet på Eidsvolls plass var stappfullt av et solslikkende publikum. På scenen var fritidsklubber fra flere deler av hovedstaden representert, og budskapet overfor politikerne var klart – fritidsklubber må lovfestes!

– Vi ønsker å markere hvor viktig fritidsklubbene er for ungdom over hele Oslo. Vi har ikke lenger bare slitne biljardbord. Nå fungerer fritidsklubbene som en arena der ungdom kan få dyrke sine interesser, sier organisasjonskonsulent Marit Bredesen i Ungdom og Fritid, arrangør av Fritidsklubbenes dag.

Daglig leder i Ungdom og Fritid, Pål Isdahl Solberg, mener at det er to hovedårsaker til at fritidsklubbene er så viktige, og at de derfor må lovfestes. Han peker på at veldig mye av kulturtilbudet for ungdom er skapt av voksne.

– På fritidsklubbene får ungdommen derimot danne sin egen kultur og utvikle sine egne ideer. For det andre er det en viktig arena for å forebygge mot rus og kriminalitet, sier Solberg.Ville gi noe tilbake


Selomie Beyene (19) fra Kaldbakken hadde tatt seg fra russefeiringen for å stille opp for sin fritidsklubb, The Planet/Vestli aktivitetshus. Som en del av dansegruppa Two1Three danset hun forskjellige stilarter innen hiphop på den midlertidige scenen foran Stortinget.

– Jeg må jo støtte fritidsklubben min, selv om det er midt i russetida. Den har gitt oss så mye, så nå var det på tide å gi noe tilbake, sier hun, med den største selvfølgelighet.
Beyene forteller at hun og vennene har tilbrakt utallige timer i dansestudioet på The Planet.

– Å danse gjør meg så utrolig glad. Det var fantastisk å opptre her i det fine været, avslutter hun.

Stilte opp gratis


Det var imidlertid ikke bare talentfull ungdom som stod på scenen lørdag. Mer etablerte artister som Miss Harmonica, Shitsez og Son of light stilte gratis opp for å markere viktigheten av fritidsklubbene.

– Ettersom jeg har en bakgrunn som lærer, vet jeg at fritidsklubbene er kjempeviktige for ungdommer som vokser opp i dag. Det er ingen tvil om at det er med på å forebygge kriminalitet blant unge, sier Miss Harmonica, etter en kraftfull opptreden på scenen.

Hun forteller at det var nettopp muligheten til å drive med musikk på en fritidsklubb, som har gjort at hun delvis kan leve av å være artist i dag.

– Det handler rett og slett om å ha et sted å være på fritiden, sier hun.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere