RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRENGER NYTT HJEM: Blandingshunden Strife (11/2), setter, pointer og husky) er en av de mange hundene på Fod som trenger nye eiere. I bakgrunnen er hundestellsansvarlig Sindre Engen.
TRENGER NYTT HJEM: Blandingshunden Strife (11/2), setter, pointer og husky) er en av de mange hundene på Fod som trenger nye eiere. I bakgrunnen er hundestellsansvarlig Sindre Engen. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

– Vi har ikke plass til en chihuahua engang

Mange dyr settes bare ut av eiere om sommeren. På gården til Foreningen for omplassering av dyr (Fod) er det allerede fullt.

KLEMETSRUD: Da Nordstrands Blad var innom var det 27 hunder og vel 30 katter på FOD-gården. I tillegg er rundt 40 katter rundt i ulike «fosterhjem».– Vi har ikke plass til en chihuahua engang. Det er veldig spesielt, sier Sindre Engen som har ansvar for hundestellet på Fod-gården.

LES OGSÅ: Tenk deg om før du skaffer deg dyr

Overlatt til seg selv

Sommeren er dessverre tiden på året hvor mange dyreeiere bare overlater dyrene til seg selv mens de selv drar på ferie. En del av disse kommer til Fod-gården.

Hundene kommer hovedsakelig fra private eiere som ikke lenger kan ha hund.

– Det kan være på grunn av flytting, skilsmisse eller at hundene er blitt for store. Noen hunder kommer også via politiet eller Mattilsynet. Kattene blir som regel funnet rundt omkring, sier Sindre.

Alle dyrene blir fotografert og lagt ut på Fods nettsider for å finne nye eiere.

LES OGSÅ: Denne hunden koster 100.000 kroner

Satte ut drektig katt

For et par uker siden ble det funnet en katt inne i et søppelrom på Mortensrud. Trolig er det en dame som tidligere hadde vært innom dyrebutikken som hadde satt igjen katta der. Katta var drektig og hadde under ti dager igjen til fødselen.

Fod klarte å få katta plassert i et «fosterhjem «hvor det yrer av liv fra mange små kattunger.

– Dette er en veldig uansvarlig måte å gjøre det på, sier Sindre.

Fod har begrenset mulighet til å ta imot katter. Hunder klarer de som regel å finne en nødløsning for, som i fjor da noen hunder ble plassert på en privat kennel.

– Det er bedre at folk kommer hit med dem enn at de bare setter dem igjen i en park eller langs en motorvei, sier Sindre.

Små hunder

Fod omplasserer et sted mellom 100 og 200 hunder hvert år, og omtrent like mange katter. Små hunder går som regel raskt videre til en ny eier, mens hunden som har stått lengst på gården har vært der i tre år.

– Før eller siden får de seg et nytt hjem, men det tar dessverre lang tid, sier Sindre.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere