RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi har mye til felles med kristendommen


SV-politikeren ser likhettrekk mellom Newroz og norsk jul.
SV-politikeren ser likhettrekk mellom Newroz og norsk jul.
Baghi Taleb Ol Elm er kurder fra Iran og sitter i Alna bydelsutvalg for SV. Han feirer ekte norsk jul med barna.

Hva gjør du i jula?

– Barna mine er født i Norge, og de er vant til den norske julestemningen. Vi pynter med stort juletre, julenisser på veggene, småting, gaver og julestjerner. Vi har lys som blinker, som et symbol på julen. Hjemmet forandrer seg, og barna gleder seg. De venter på julenissen, som kommer til oss hvert år.

LES OM JULEFEIRINGEN TIL MIGRAPOLIS-JOURNALISTEN RAJAN CHELLIAH! Fest og familie

Hva tenker du om den norske julefeiringen?

– Når høsten kommer, forandrer været seg, bladene faller og man merker at vi er inne i en annen sesong. Sola forsvinner, og vi mister varmen. Men så kommer den første snøen, det blir lysere, og barna begynner å prate om jula. Fargene skifter til julefarger. Vi feirer jul akkurat som andre. På julaften spiser vi kalkun, og barna har også julekalendre, slik at de også kan nyte hverdagen.

Har deres kultur noen type feiring/høytid som kan minne om jul?

– Ja, vi har Newroz, som er de hellige dagene ved årsskiftet. Det er en annen dato, men det handler om akkurat det samme. Gode opplevelser, besøk fra slekta, besøke hverandre, menneskelig forsoning og innlevelse, å tenke på hverandre, og å komme med gode løfter. Når jeg feirer jul, får jeg den samme stemningen som fra barndommen. På skolen får mine barn en kristen oppdragelse, selv om vi ikke er kristne. Jeg er overbevist om at vi deler den samme tankegangen. Vi har mye til felles med kristendommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere