– Vi har nok barnehager i dette området!

Inger Helene Wesenberg, Ellen Rydningen og Thora Asbjørnsen har i en årrekke kjempet for Omsorg+ i nordre del av bygningsmassen på Berg Gård.

BERG: – Ellen Rydningen og jeg har vært tilstede på utallige bydelsutvalgsmøter, men følte aldri at vi nådde helt frem.

Berg gård ble disponert til barnehage, men en del av bygningsmassen står foreløpig tomt og ubrukt – det er i denne delen vi ønsker Omsorg+, sier Wesenberg.

– Det er mange i dette området som trenger en slik plass, og behovet er skrikende mens barnehager prioriteres, gang på gang, sier Asbjørnsen.

Hun er leder av brukerrådet ved Ullevål Hageby seniorsenter og medlem av Nordre Aker eldreråd. Wesenberg er i brukerrådet og i helselaget.

– 24. oktober er det bydelsutvalgsmøte, og vi vil igjen ta opp saken vedrørende tilbud til eldre i bydelen, sier Asbjørnsen.

LES OGSÅ: Bli med på en magisk kveldstur!

– Eldre må prioriteres

De gir seg ikke før vedtaket er et faktum.

– Det handler om prioriteringer, og nå føler vi at barn og barnehager har blitt prioritert i denne delen av byen lenge nok! sier Asbjørnsen, tydelig frustrert.

– Det er jo bare å se på oss, det. Vi har ikke 20 nye år å bruke på dette, men ønsker at ting skal falle på plass snarlig, slik at vi begge kan dra nytte av dette tilbudet, supplerer Wesenberg.

De viser vei rundt den aktuelle delen av bygningsmassen på Berg gård. Delen ser i øyeblikket ut til å stå tom. Berg Gård omfatter ellers to barnehager i tillegg til Berg gård fritid og avlastning.

LES OGSÅ: – Jeg ville ikke etterlatt meg så mange bevis

– Slutten av 2015

– Det pågår en planprosess for rehabilitering av hovedbølet på Berg gård.

Dette har tatt lang tid og planarbeidet har vært gjennom ulike faser av kvalitetssikring hva angår ombygging/rehabilitering og kostnader i den forbindelse, sier fungerende bydelsdirektør Preben Winger.

– Vi har godt håp om at klarsignal gis for detaljplanlegging i løpet av høsten. I så fall vil vi ha ett rehabilitert hovedbøl på plass mot slutten av 2015.

Det legges opp til fortsatt drift av barnehage, samtidig med opparbeidelse av omsorgsboliger og et mindre dagsenter rettet inn mot utviklingshemmede, opplyser han.

Thora Asbjørnsen synes prosessen har tatt for lang tid.

– Første gang vi henvendte oss til Nordre Aker Budstikke var 15. januar 2009. Overskriften på innlegget de gang var «Berg Gård – igjen».

Jeg synes den offentlige kvernen maler forferdelig sent. Det er helt utrolig at det kan ta så mange år å få til et tilbud til eldre i denne delen av bydelen og det er Omsorg+ vi stadig ønsker oss.

Vi vil ikke ha flere barnehageplasser på Berg Gård, da vi mener det fører til alt for stor slitasje på området i tillegg til selve Bergskogen, avslutter Asbjørnsen.

LES OGSÅ: Drap med hammer opp i retten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.