RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi holder oss til lovverket


Bydelsoverlege Finn Bovim mener bydelen forholder seg til lovverket.
Bydelsoverlege Finn Bovim mener bydelen forholder seg til lovverket. Foto: ARKIVFOTO
Bydelsoverlege Finn Bovim tviler på at salmesangen kan føre til helseplager.

LØKKA: Han tilbakeviser at han tar lett på støyproblemer, slik Rolf Melheim har inntrykk av. Sett fra Bovims faglige ståsted er salmesangen og konsertbråket to forskjellige problemstillinger, selv om han også forstår at begge deler kan oppleves som støy.

– Vi holder oss til lovverket, men må gjøre våre avveininger, slik vi for eksempel gjør i bygge- og anleggsaker, sier han. Når det gjelder salmesangen bør det foretas støymålinger, mener han, men tviler på at problemet er så stort som Melheim skal ha det til. Og grunnen til at det ble så mye bråk under den omtalte konserten var at den ikke ble gjennomført slik det var avtalt med arrangørene, noe de har beklaget i ettertid.

– Vi må stole på arrangørene, at de har gode intensjoner, og at arrangementene ikke blir til plage for omgivelsene, legger han til.

– Er dere i Bydel Grünerløkka mer tolerante når det gjelder støy enn andre bydeler?

– Jeg har ikke noe grunnlag for å tro det, men det er en interessant problemstilling. Alle bydelene bruker jo lovverket slik vi gjør, så jeg vet ikke.

– Innhentes det uttalelser fra beboere og andre før slike vedtak fattes?

– Nei, det er ingen rutine hos oss. Vi bruker stort sett erfaringer fra tidligere vedtak når vi vurderer søknader, sier Bovim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere