RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi hygger oss!


Mandag var det fullt hus i Vestre Aker Frivilligsentral.
Mandag var det fullt hus i Vestre Aker Frivilligsentral. Foto: FOTO. ELISABETH C. WANG
To mandager i måneden møtes et knippe nevenyttige damer på Vestre Aker Frivilligsentral. Nå står årets julemesse for tur.

VINDEREN: – Det er første gang jeg er her, så nå skal jeg bare gjøre meg ferdig med det jeg har begynt på allerede. Jeg er ikke sikker på om dette blir til julemarkedet ennå. Denne oppskriften har jeg nemlig gjettet meg til, og da blir man litt stolt, smiler Berit Tveter.

– Tre eller ben

Ved siden av sitter Kari Knudsen. Hun har tatt fatt på en riktig så gammel teknikk.

– Dette er nålebinding, og det jeg holder på med nå er et par votter. Det er julemessen jeg lager til nå, og det blir også et par tøfler, sier Knudsen og legger til:

– Dette har ingen ting med strikking å gjøre. Som du ser har jeg bare denne nålen, som kan være laget av ben eller tre, med et hull til tråden her oppe, sier hun.

Gul og kul

Rundt bordet humres det. Damene har nemlig fått øye på en gul formfull høne som har tatt plass midt på bordet.

– Det er en vin-høne! Som du ser er det plass til en flaske vin her inne. Er den ikke litt morsom da? smiler Bente Victoria Pedersen.

Gro Horve har tatt fatt på de tradisjonelle julekurvene. Med trente fingre går arbeidet raskt og kurvene tar form.

– Jeg er ikke sikker på om dette blir julepresang eller til julemessen ennå, men i fjor leverte jeg mye til messen, sier Liv Christophersen.

– Fullt av presanger

På frivilligsentralen går praten om løst og fast. Men årets julemesse er noe samtlige ser frem til.

– Julemessen på Vinderen-torget i regi av Vestre Aker Husflidslag er vel verdt å få med seg. Der finner man håndlagde presanger, som både er hyggelige å gi og å få, sier Randi Arsdal i julemessekomiteen/Vestre Aker Husflidslag.Julemesse på Vinderen-torget 25., 26. og 27. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere