RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseminister Anne Grete Strøm Erichsen mottar torsdag oppropet foran Helsedepartementet.
Helseminister Anne Grete Strøm Erichsen mottar torsdag oppropet foran Helsedepartementet.

– Vi lar oss ikke skalte og valte med!

– Nok er nok. Nå må vi få slutt på denne galskapen. Aker sykehus må reddes!

GRORUDDALEN: De var ikke mange, men de var sinte, frustrerte og oppgitte.

Aker sykehus' venner var samlet på Einar Gerhardsens plass for å overlevere opprop fra over 700 lag, foreninger og bedrifter i Groruddalen, som nekter å la helsebyråkratere stenge sykehuset deres.

LES OGSÅ: Klipper hår og støtter Aker

Keiserens nye klær

Tirsdag klokken 13 møtte de opp, og til taktfaste rop: «Redd Aker sykehus», var de klare for å møte helseminsteren: Det var derfor en skuffet gjeng som måtte ta i mot statssekretær i helsedepartementet, Robin Martin Kåss, som kom i helseminster Anne-Grethe Strøm-Erichsens sted.

AKER SYKEHUS VENNER: Samler alle lag mot Aker-nedleggelse

Stor folkelig prostest

– Vi har samlet underskrifter fra små og store bedrifter, lag og foreninger i Groruddalen, og overrekker herved brevet på 6 meter og 20 centimeter, og med 700 underskrifter, uttalte aksjonsleder Marit Rismyhr.

– Ingen statlig organisasjon engasjerer som Aker sykehus. Dette står vi sammen om, tordnet Rismyhr, til stormende jubel foran Helsedepartementet.

– Jeg takker for oppmøte og oppropet, og lover å overrekke det til helseminsteren, sa Kåss foran en sint og oppgitt, dog kamplysten forsamling tirsdag.

FAGFORBUNDET: – Et voldsomt nederlag for regjeringen hvis de ikke griper inn mot nedleggelsen av Aker

– 17. februar 2010 vedtok styret i Oslo universitetssykehus å nedlegge Aker sykehus. En bred og mektig folkelig protest har reist seg mot dette. Et stort flertall i Oslo mener det er vanvittig å nedlegge et velfungerende sykehus i økonomisk balanse, skriver forening på sin Facebook-side.

Befolkningen øker

– Det begås et stort feiltrinn hvis man velger å legge ned sykehuset nederst i Groruddalen, for å flytte pasientene til Ahus i Lørenskog. Ahus vil ikke vil kunne ta vare på en økt befolkning på nærmere 170.000 fra 2011. Befolkningsøkningen er dessuten så sterk i Oslo og Akershus, at det åpenbart vil være behov for både Aker og Ahus i tiårene framover, mener aksjonsgruppen.

– Galskap!

Den skriver videre på sin Facebook-side:

«Noen mener kampen for Aker er den viktigste politiske saken i Oslo nå. Et samlet bystyre støtter kampen. 40.000 har skrevet under på lister mot nedleggelse. I vår er saken blitt nasjonal, ved at Aker sykehus nå ses i sammenheng med forslagene om nedleggelse av en lang rekke lokalsykehus i Norge - stikk i strid med Soria Moria 2-erklæringen. Vårt krav er at helseministeren griper inn og stopper galskapen!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere