RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi må bare ta en avgjørelse


Kirkeforvalter Anders Backer-Grøndahl Eide og prost Tore Kopperud i Søndre Aker prosti. Foto: Aina Moberg
Kirkeforvalter Anders Backer-Grøndahl Eide og prost Tore Kopperud i Søndre Aker prosti. Foto: Aina Moberg
Oslo bispedømmeråd vil justere menighetsgrensene i Søndre Aker prosti. Enkelte forslag har skapt følelsesladde diskusjoner blant de berørte.

NORDSTRAND: Anders Backer-Grøndahl Eide, kirkeforvalter i Søndre Aker prosti, og selv bosatt på Lambertseter, har jobbet frem forslagene som nå er ute på høring i menighetene.

– Fordi jeg fra bispedømmeadministrasjonen spesifikt ble bedt om å utrede denne saken litt bedre, har jeg satt meg inn i geografien. Jeg har kommet med mine anbefalinger ut ifra de kriterier som har ligget i Oslo bispedømmeråds henvendelser, sier han.

Følelsesladet

Avgjørelsene er foreløpig ikke tatt. Oslo bispedømmeråd vil først vurdere de uttalelser som kommer fra menighetsmøtene. Eide er vel vitende om at flere av forslagene setter mange følelser i sving..

– Det er ikke noe mål at byråkrati skal gå foran følelser i denne saken, men problemet med følelser er at de ikke er likt fordelt, sier han.

– Dette ser vi særlig i grensen melom Bekkelaget og Nordstrand. I disse grenseområdene er det noen som har sterke bindinger til Bekkelaget, andre til Nordstrand. Da må vi bare ta en avgjørelse, og da er det hensiktsmessig å ha noen objektive kriterier å begrunne denne ut ifra, mener kirkeforvalteren.

Prost Tore Kopperud sa i januar følgende om forslagene til Nordstrands Blad

– Vi har fulgt nøye med på hva den enkelte menighet mener om grensejusteringene. Vår oppgave er å gjøre det best mulig for den enkelte menighet. Det tror jeg vi har fått til.

Bakgrunn

Derfor ønskes en justering av menighetsgrensene nå:

- I 1997 ble det foretatt reguleringer av smenighetsgrenser for tilpassing av gjeldende bydelsgrenser.

- Etter bydelsreformen i 2004 er det ikke foretatt regulering av prosti- og menighetsgrenser.

- Behov for tilpassing kom tydelig frem etter innspill ifm. med Osloprosjektet sommeren 2009.

- Saken ble behandlet i Oslo Bispedømmeråd 25. august 2009.

- Pga. uklarhet rundt en del grenser i Søndre Aker prosti ble det åpnet gfor en ny runde med innspill fra de berørte menigheter.

- Bispedømmerådets kriterier som det i særlig grad er tatt hensyn til: innspill fra menighetsråd, roder skal ikke være delt mellom prostier og helst ikke mellom menigheter, bydelsgrenser, ferdselsårer, opplevd tilhørighet.

- Høringsfristen er 15. mars. Forslagene skal behandles i Oslo bispedømmeråds møte 7. juni. Deretter sendes forslaget til Oslo Kommune. Det tas sikte på at endringene kan gjøres gjeldende fra 1. januar 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere