– Vi må få med flere med annen bakgrunn enn norsk

STOLT: Vidar Teigen er stolt av klubben han har tilhørt siden 1972. Han mener det er mye vanskeligere å drive idrettsklubben i dag, men tror klubbens arbeid kan skyte ny fart med riktig satsing på leder-rekruttering.

STOLT: Vidar Teigen er stolt av klubben han har tilhørt siden 1972. Han mener det er mye vanskeligere å drive idrettsklubben i dag, men tror klubbens arbeid kan skyte ny fart med riktig satsing på leder-rekruttering.

Vidar Teigen mottok nylig Bydel Stovners Bydelspris. Mannen med 29 år bak seg i Vestli IL ser store utfordringer for klubben i hans hjerte.

VESTLI: Vi møter ham i klubbens stolthet, Klubbhuset. Et slott på 300 kvadratmeter, slitt opp av bakken ved hjelp av medlemmers dugnad i titusenvis av timer.

Del på Facebook

– Klubben er drevet frem av dugnadsånd, sier Teigen.

Som kom til Vestli fra Bærum i 1971. Året etter ble han med i klubben. Han hadde en sønn og en datter som ble med i idretten, og han tok ansvar for å sikre ungene et godt miljø.

Siden har han fortsatt. Han har ledet håndballgruppa i mange år, han staret tennisgruppa og ledet den. Han var med på ledersiden under byggingen av klubbhuset.

Ennå, som 72-åring, er han stadig på klubbhuset og bidrar på alle nivåer. Æresmedlem i klubben ble han allerede i 1992. Nå har han altså mottatt bydelsprisen for sin innsats.

Vanskeligere drift

Teigen mener det er blitt stadig vanskeligere å drive idrettsklubben Vestli IL de siste årene.

– Det kan bli helt kritisk for klubben om ikke vi klarer å få med flere med annen bakgrunn enn norsk, sier Teigen.

Han synes det er trist med folk som klager over at Groruddalen har fått mange innvandrere. Selv var han til sjøs som ung mann og så starten på globaliseringen. Han mener idrettslagene rundt om i Oslo kan takle utfordringene som følger med en annen befolkningsstruktur.

Tror på rekruttering

– Jeg tror ikke vi har vært flinke nok til å rekruttere ledere med innvandrerbakgrunn.I dag er det idrettslederne våre som har ansvaret for den jobben. De er allerede dynget ned i praktiske oppgaver, og har ikke ressurser til en så viktig jobb. Jeg tror hver klubb bør sette av egne folk til rekruttering, og sørge for å lære dem opp. Det holder ikke å spørre folk én gang om de vil ta et ansvar. Vi må snakke skikkelig med folk, vise frem forbilder, og gi opplæring, sier Vidar Teigen.

Som er stolt over alt det klubben hans har fått til, og all den glede klubben har bidratt til å spre i lokalmiljøet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag