RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi må regne med å bli ranet på nytt


Monica Sæther, daglig leder ved Bunnpris i Svartdalsveien har opplevd tre ran mot butikken. Hun frykter det kan bli flere. FOTO: Anne-Grethe Ulriksen
Monica Sæther, daglig leder ved Bunnpris i Svartdalsveien har opplevd tre ran mot butikken. Hun frykter det kan bli flere. FOTO: Anne-Grethe Ulriksen
Bunnpris i Svartdalsveien ved Manglerud ble ranet av en maskert mann med kniv torsdag kveld. Raneren er fortsatt på frifot.

MANGLERUD: – To 20 år gamle jenter var på jobb da ranet fant sted. Mannen i hettegenser brukte kniv til å true med seg pengene. Det hele var skremmende, men jenta som satt i kassen gjorde alt riktig og i henhold til instruksen, sier Monica Sæther (32), daglig leder i butikken.

Den ansatte ga raneren pengene, og unngikk dermed å bli skadet. Jeg tror dette gikk bra, omstendighetene tatt i betraktning, sier Monica Sæther.

– Dette er det tredje ranet vi opplever her på Bunnpris. Det har nok mye med beliggenheten å gjøre. Ranere er nok ute etter butikker som ligger litt avsides til. De velger ikke butikker inne på Manglerud Senter for å si det slik, sier hun.

– Jeg har godt håp om at raneren blir tatt. politiet har oppklart tidligere ran mot forretningen. Og vi har overlevert gode bilder av knivraneren til politiet, sier Monica Sæther.

Gode rutiner

Hun forteller at Bunnpris har gosde rutiner i forbindelse emd ran. De ansatte har klare instrukser om å gjøre som de blir bedt om dersom de utsettes for ran. Denne gangen var en kunde i butikken mens ranet fant sted.

De ansatte har klar beskjed om ikke å gjøre noe som kan provosere ranere. I etterkant får de god oppfølging av profesjonelle. Og hjelp til raskt å komme i jobb igjen.

– Jeg tror ikke de to ansatte har fått alvorlige psykiske problemer, og håper de er tilbake på jobb igjen ganske umiddelbart, sier Monica Sæther til Nordstrands Blad.

Hun tror ikke det finnes noen metode som kan sikre butikken hennes mot nye ran. Og er derfor psykisk forberedt på at dette kan skje igjen. Hun er glad for at raneren bare fikk med seg et mindre beløp.

– Kjæresten min er politimann. Jeg er jo klar over at det skjer mange ran i Oslo, sier hun.

Store styrker

Politiet satte inn store styrker fredag kveld i et forsøk på å ta raneren under flukten. Men selv med helikopter på plass lyktes de ikke der og da. Men etterforskerne sitter på videobilder fra butikkens overvåkingskamera .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere