RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi må være realistiske

– Ingen tror at Bydel Søndre Nordstrand kan komme i balanse på et år. Vi må derfor være realistiske, sier byrådssekretær Kai Morten Terning.

RÅDHUSET: – Målet er at alle kommunale etater og bydeler skal ha budsjett i balanse, men ingen tror at Bydel Søndre Nordstrand skal komme i balanse på et år. Klarer de derimot å spare inn 20 millioner, så er det veldig bra, sier Kai Morten Terning, byrådssekretær i avdelingen for bydelene.

Terning henviser til Bydel Nordstrand som har klart å komme ut av den svarte tunnelen.

– Det lar seg altså gjøre å stramme inn relativt store beløp, og når forutsetningen er en betydelig bedring over noen år, så gis det aksept for ubalanse i 2010.

– Betyr dette at tidligere års budsjetter som man visste ikke ville holde, har vært et spill?

– Jeg vil ikke si det slik. Bydel Søndre Nordstrand får i likhet med de andre bydelene et budsjett som er basert på tildeling gjennom kriteriene i bydelsrammen. De siste årene har de hatt en veldig høy kostnadsvekst som har bidratt til merforbruket, sier byrådssekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere