*Nettavisen* Nyheter.

– Vi sitter igjen med en kondemnert og klaustrofobisk hall

KLEMETSRUDHALLEN: Håndballmamma Ingrid Beate Opdal viste for ett år siden Nordstrands Blad rundt i Klemetsrudhallen hvor innsig av vann har ført til mugg på veggene, og gjort hallen ubrukelig for elevene ved Lofsrud skole. Foto: Aina Moberg

Onsdag inviteres beboerne på Mortensrud til nok en markering i nærmiljøet. Fredag var det fakkeltog for å vise at man bryr seg om hverandre. Nå er det folkemøte med ønsket om en ny flerbrukshall som står på agendaen.

MORTENSRUD: Det er "Folkeaksjonen for ny flerbrukshall" som står bak onsdagens møte på Lofsrud skole.

– Vi ønsker å komme i dialog med befolkningen. Utgangspunktet er mangelen på gode, nøytrale samlingspunkter for breddeidretten. Steder som kan bidra til at Mortensrud blir et godt og trygt hjemsted hvor vi bryr oss om og med hverandre, sier håndballmamma Ingrid Beate Opdal.

Ett år uten gymsal

For nøyaktig ett år siden var hun med og stiftet Folkeaksjonen. Bakgrunnen var at Klemetsrudhallen ble stengt 26. november, og elevene ved Lofsrud skole stod uten hall til gymtimene.

– Siden da har ungdomsskole-elevene vært delvis i plasthallen, delvis ute og delvis har de leid plass hos Sport&Mosjon. All ære til Lofsrud skoles ansatte og deres kreativitet for å få avviklet alle disse gymtimene på en forsvarlig måte,sier Opdal.

Les også: Nå får de ha gymtimene i plasthallen

Klemetsrudhallen, som er sprengt ut i fjellet under Senter Syd, er fortsatt under rehabilitering, men skal etter planen kunne tas i bruk igjen etter jul.

Lei slitne lokaler

Opdal mener at pengene som brukes til rehabilitering er kastet ut av vinduet.

– At den får nytt ventilasjonsanlegg er en midlertidig løsning i en presset situasjon. Folk på Mortensrud er lei av slitne lokaler, sier hun.

Hun tenker at pengene burde vært brukt til ny hall istedenfor.

– Og da mener jeg ikke til en "planlagt" ishockeyhall. Det er ikke et anlegg for olympia-idrett vi på Mortensrud trenger. Ishockey er en dyr idrett mange her ikke har råd til å være med på. Vi vil ha en arena hvor flere får mulighet til å bli kjent. Uten gode fellesskapsarenaer er vi ikke rustet til å bygge tradisjoner, identitet og stolthet for nærområdet vårt, sier hun.

Innbyggerinitiativ gir håp

Den engasjerte håndballmammaen mener at Mortensrud er blitt neglisjert og satt på vent alt for lenge i spørsmålet om en ny flerbrukshall.

– Det skjer ingen verdens ting, og nå sitter vi igjen med en Klemetsrudhall som er kondemnert, klaustrofobisk og hvor soppen blomstrer, sier hun.

Noe positivt er det imidlertid for de som kjemper for ny flerbrukshall på Mortensrud. Et innbyggerinitiativ med 334 underskrifter fikk i slutten av september bystyret til å fatte følgende vedtak: Byrådet bes legge frem en sak om hallkapasiteten i området Mortensrud/Klemetsrud, herunder vurdering av ny hall i området, i løpet av første halvår 2015.

– Vi har et håp om at vi blir hørt i våre ønsker om hva en slik hall skal inneholde,sier Ingrid Beate Opdal.

Spørsmål og diskusjon

Folkeaksjonen ønsker at onsdagens folkemøte på Lofsrud skole (fra klokken 18-19.30) skal legge grunnlaget for en visjon de kan ta med seg videre til politikerne.

Til å innlede på folkemøtet kommer leder av bydelsutvalget i Søndre Nordstrand, Shahbaz Tariq, Vegard Jensen fra bydelens administrasjon og Lars Maanum, kjent som en av drivkreftene i Mortensrudområdet. Det legges opp til både spørsmål fra salen og diskusjon på møtet.

LES OGSÅ: 500 gikk i fakkeltog for samhold på Mortensrud

LES OGSÅ: Holmliahallen kan bli stengt

LES OGSÅ: Første spadestikk for ny moské på Mortensrud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag