*Nettavisen* Nyheter.

– Vi skal etablere oss i Toppserien

Marlene Young (t.v) og visekaptein Ellen Wang gleder seg til sesongstart. – I år må vi levere, sier Ellen Wang. Foto: FOTO: Andreas Lindbæk

Linderud Grei berget plassen i Toppserien med et nødskrik i fjor. Nå håper de å ta steget et hakk opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spillerne var ved godt humør på mandagens trening

Klikk på bildet for å forstørre.

Ser frem til ny sesong: Glenn Kleven har økt treningsmengden fra fem til seks økter i uka.

Linderud: Linderud Grei endte i debutsesongen i Toppserien nest sist på tabellen . Men siden Donn ikke fikk lisens for 2011 på grunn av økonomiske problemer, beholdt LGT laget i Toppserien også kommende sesong.

– Målet er å etablere oss i Toppserien og dermed må vi ha to lag under oss ved sesongslutt. Om vi presterer best mulig, så tror jeg at vi skal få nok poeng til å klare det målet, sier trener Glenn Kleven.

Trener smartere og mer

LGT har startet det nye året med å innføre en ekstra treningsøkt for spillerne.

Kleven sier at laget skal være godt forberedt til ny sesong.

– Vi skal trene mye og fornuftig. Vi har økt treningsmengden med to økter over to år, noe som er viktig for at vi skal matche dette nivået, sier Kleven.

Treneren er stolt over prestasjonene til jentene i fjor og han berømmer spillernes mentalitet.

– Vi har en ung spillergruppe som har tatt store steg i løpet av året. Spillerne var flinke til å snu negative opplevelser til positive. Vi hadde stigning hele sesongen og det er rom for videre utvikling, sier Kleven og får støtte av visekaptein Ellen Wang.

– Det var tungt å tape kamper med stor margin i fjor, men vi var flinke til å omstille oss. Jeg tror vi blir bedre enn i fjor. I år skal vi levere, sier Ellen Wang.

Vil forsterke

Foran årets sesong har det vært vanskelig å finne forsterkninger til laget. Nå sender Glenn Kleven en brannfakkel til jenter som ikke spiller fast på Røa og Stabæk.

– Vi har kontaktet de to klubbene og forhørt oss om spillere som ikke spiller fast på laget. Men det virker som om det er viktigere at det står Stabæk eller Røa på ryggen på drakta. Jeg tror ikke det er utviklende for de jentene å reise land og strand rundt for å sitte på benken for de lagene, sier Kleven.

Han påpeker at ikke alle skal komme til Linderud Grei, men han mener at spillerne har større utviklingspotensial når de får spille regelmessig.

– Jeg er den første som skal applaudere spillere som er for gode for oss til bedre klubber.

LGT åpner serien mot Kattem som havnet på plassen foran LGT, før de møter flere medaljekandidater på rekke og rad.

– Vi vet at det blir en hard start på sesongen og vi planlegger selvsagt ut i fra motstanderne. Men vi frykter ingen og respekterer alle, avslutter Glenn Kleven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.