*Nettavisen* Nyheter.

– Vi skal se på alle forslag

BU legger i kveld frem en trafikkplan med bla. a. tre forslag til soneinndeling. Avbildet er alternativ 3 som viser en mulighet for full soneinndeling av bydelens boligmråder. Det er bare aktuelt med rushtidsstengning av boligsonene.

Trafikkplanen for Bydel Nordstrand legges frem på et folkemøte torsdag kveld.

NORDSTRAND: Planen inneholder alt det bydelsutvalget mener må gjøres for å løse eller redusere trafikkproblemene for bydelens 45.000 innbyggere.

En gruppe har jobbet med trafikkplanen i tre år. Den skriver blant annet:

«I arbeid med trafikkplanen vil det avdekkes noen behov for investeringer/oppgraderinger og noen behov for reguleringsmessige tiltak. Spesielt innen det reguleringsmessige støter man fort på dilemma, i og med at det som kan gi en bedre situasjon for noen, kan gjøre det mer tungvint eller mindre ønskelig for andre. Det har i alle sammenhenger vært lagt vekt på å tenke helhet ved å se på konsekvenser av tiltak. Det har også vært lagt vekt på å tenke helhet i den forstand at en ikke ser Bydel Nordstrand isolert.».

Debatt

Omtalen av saken i Nordstrands Blad har skapt debatt allerede.

«Ideen om trikk eller Kongsvei i tunnel er hull i hodet, intet mindre», skriver en leser i en kommentar.

«Må være flott om Kongsveien legges i en slags tunnel der den passerer trikkelinjen. Det vil føre til laaangt mindre kø», skriver en annen.

En leser mener: «Å dele hele bydelen inn i små soner for å hindre trafikk på små villaveier er et spennende trekk fra lokalpolitikerne, men tvilsomt om dette noen gang kan gjennomføres.»

LES SAKEN: Trafikk på høring

Spør om alt

Trafikkplanens kapitler spenner fra tendenser og planer i nærmeste fremtid, til situasjonen for skole- og barnehagebarn, de som sykler, bydelens veinett, parkering og kollektivtilbudet.

På morgendagens folkemøte blir det anledning til å stille spørsmål om alt man lurer på.

Høringsuttalelse

– Har man meninger om planen, kan disse også sendes inn som en høringsuttalelse. Svarfristen er 30. september, sier BU-leder Sigbjørn Odden.

– Vi skal se på alle forslag som kommer inn. Særlig viktig er det for oss å få innspill om forslagene til soneinndeling som skal begrense rushtrafikken på de amindre veiene, legger han til.

Bydelens endelige utkast til trafikkplanen skal legges frem og vedtas på BU-møtet 18. november. Deretter sendes den til bystyret for videre behandling.

Folkemøtet finner sted i bydelshuset på Sæter og begynner klokken 19.00
.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.