*Nettavisen* Nyheter.

– Vi skal tilbake

Vålerenga feirer Simon Larsens første scoring for klubben. Foto: Foto: Anders Lie

Vålerenga slo Stabæk 3-1 søndag ettermiddag og fortsatte fremgangen etter omleggingen av spillestil. Martin Andresen mener likevel at det er viktig å tenke langsiktig, og holder fast ved at man skal tilbake.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

NADDERUD STADION: Det ble aldri noen stor kamp på Nadderud, men fire scoringer skapte noe underholdning.

Simon Larsen var først ute etter seks minutter da han stanget inn en godt slått corner. Det var Larsens første Vålerenga- scoring.

- Det var gøy å score, selv om det ikke er der jeg forventer at jeg skal bidra, sier forsvarsspilleren.

- Vi spiller ikke på det nivået vi kan i dag, men det var deilig med seier, oppsummerer han videre.

Over all forventning

Simon Larsen kom til Vålerenga fra 2. divisjonsklubben Vindbjart foran denne sesongen, og har fått mange tippeliga- minutter i beina allerede.

- For min del har sesongen vært over all forventning. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få spille så mye, men jeg føler jeg tar nivået, smiler han, og får støtte fra trener Martin Andresen;

- Simon har tatt nivået godt og det er hyggelig at han får en scoring i dag.

LES OGSÅ: Solskjær lanserer Håvard Nielsen som landslagsspiss

Klubbens spillestil

I andre omgang skjedde det meste fra det 69. til det 74. minutt. Fredrik Brustad ordnet et fortjent Stabæk- mål inneklemt mellom to scoringer av innbytter Marcus Pedersen.

- Jeg er fornøyd med seier, men det var en dårlig kamp, sier Andresen.

Sist gang laget hans ikke vant i en bortekamp i tippeligaen var mot Hønefoss 19. mai. Det var også siste gang Vålerenga dro på bortetur med sin "possession"- orienterte spillestil i planene.

Siden den gang er man blitt vant til et mer direkte og kynisk Vålerenga- lag, en stil som førte til tre nye poeng på Nadderud. Martin Andresen presiserer likevel at at det ikke er Vålerengas fremtid.

- På lang sikt skal vi tilbake, men akkurat nå er vi ikke gode nok, konstaterer Andresen og sikter til den mer dominerende "possession"- stilen som på mange måter forstatt må sies å være "klubbens" spillestil.

FØLG OSLOSPORTEN HER

Han har sett klubbens juniorlag vinne prestisjetunge JET, mens 2. laget gjør det bedre enn på lenge i 2. divisjon. Begge lag med "klubbens" spillestil.

- Det er viktig at spillestilen brukes og fungerer nedover i systemet. Det er ved en slik spillestil at spillere utvikler seg, forteller en engasjert trener.

LES OGSÅ: - Årsbeste av Vålerenga

Vil kjempe om medalje

- Da jeg dro nedover til blant annet Nederland så jeg at deres 11-12 åringer ikke nødvendigvis var noe bedre eller mer talentfulle enn våre gutter på samme alder. Forskjellen lå i at de hadde en spillestil som er så mye mer utviklende, og da er det klart at man får bedre fotballspillere, fortsetter Andresen.

Enn så lenge ligger klubbens a-lag nå på en femteplass i tippeligaen. Målscorer Simon Larsen har målet klart:

- Vi ønsker å kjempe om medalje i høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.