RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi skal vinne


Margrethe Røed og Asmund Grinaker fra Dælenenga lover å gi alt i sin Cha cha cha lørdag kveld.FotO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Margrethe Røed og Asmund Grinaker fra Dælenenga lover å gi alt i sin Cha cha cha lørdag kveld.FotO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Med en ekstra støttespiller i magen, lover Margrethe Røed og Asmund Grinaker å feie all konkurranse av banen under årets "Skal vi danse?".

Torshov: "Hjelp, jeg kan ikke danse! Men så UTROLIG gøy å gjøre det!"

Dette var de første tankene som raste rundt i hodet på Margrethe Røed da hun fikk forespørselen fra TV2 om å delta i "Skal vi Danse". Om kun tre dager, braker det løs.

– Klart vi skal vinne! sier hun seierssikkert og ser bort på partneren Asmund Grinaker.

Han nikker ivrig over koppen med te og honning utenfor Åpent Bakeri på Torshov.

– Jeg er veldig kompetitivt innstilt. Vi skal vise dommerne god dans og ha et show med masse energi. Vi skal rett og slett gi alt, sier den sympatiske danseinstruktøren, som i realiteten har fått to dansepartnere denne høsten. Margrethe er nemmelig gravid, med termin i slutten av desember.

Baby i magen

– Jeg kan jo ikke akkurat holde inn magen når jeg danser, heller. Det gjelder å finne fiffige løsninger. Vi har allerede øvd på noen fine løft, men det blir ekstra spennende når den lille begynner å sparke enda mer, ler Margrethe og klapper seg på den struttende magen.

Stokker føttene

Barnetv-programlederen, som blant annet har blitt omtalt som "hun blide med håret", innrømmer at hun ikke hadde stålkontroll på dansefoten før hun bega seg ut på "Skal vi danse?"-eventyret.

– Det var veldig mye armer og bein for å si det sånn, sier Margrethe mens hun vifter illustrerende med armene.

Med fire til fem timer dansing hver eneste dag, har imidlertid føttene stokket seg riktig så bra til sist.

– Jeg har lært å holde hundre prosent fokus på hver eneste bevegelse. Det kan se så lett ut, men det er faktisk masse, masse jobb. Det er ikke bare å gå ett skritt til venstre og ett til høyre, forklarer hun.

Partneren Asmund var på sin side aldri i tvil om at han atter en gang skulle påta seg opplæringen av en dansenovise på rekordtid.

– Dette er kjempegøy! Den morsomste og største utfordringen er at jeg skal lære bort alt jeg kan på én måned. Jeg synes litt synd på disse stakkars menneskene som skal lære seg det andre bruker 20 år på å lære.

Dum og deilig

Med såpass intense danseøkter må det også legges inn pauser med tull, fjas, kaffe og vafler, forteller danseparet.

– Asmund har med små overraskelser iblant, og så ler vi masse av ingenting og alt. Noen ganger rett og slett fordi jeg ser fryktelig dum ut, sier Margrethe og ler hjertelig.

Men Asmund forsikrer at han er imponert over sin gravide dansepartner så langt.

– Kalvbeintheten hun hadde til å begynne med, ser jeg ikke mye til lenger. Læringskurven hennes har vært veldig bratt.

En knapp for Margrethe

Lørdag skal paret kaste seg ut i en heftig Cha cha cha,med låta "Dancing in the moonlight" rungende fra høytalerne.

– Jeg synes sangen blir bedre og bedre for hver gang vi hører den. Til og med babyen har begynt å danse med når vi setter på låta, ler Margrethe.

Hun er klar over at hun ikke er den mest profilerte blant deltakerne denne høsten, men Margrethe var ikke opprådd da hun skulle pønske ut hvordan paret skal sanke flest mulig stemmer.

– Det har kommet en nye mobiltelefon for barn der de kan trykke på én knapp for mor og én knapp for far. Jeg må bare få lagt til en ekstra knapp for å stemme på Margrethe, fleiper hun og benytter samtidig anledningen til å oppfordre alle Østkantavisas lesere til å stemme dem videre på lørdag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere